Efter ”rasistattack” mot spelare i Sverige – UEFA lägger ner utredning

SPORT. Sverige upprörs av att en utredning om rasism mot ”svenska” spelare läggs ner av fotbollsförbundet UEFA.

När Sveriges fotbollslandslag spelade EM-kval borta mot Rumänien i höstas ska den eritreansk-ättade spelaren Alexander Isak har blivit attackerad av rumänska fans. Dessa kastade en golfboll mot honom samt ska ha skrikit så kallade rasistiska glåpord mot spelaren.

Det europeiska fotbollsförbundet UEFA valde snabbt efter incidenten att lägga ner utredningen mot Rumänien, vilket fick Sverige att överklaga det enligt dem beslutet. I dag kom dock UEFA:s besked att den svenska överklagan avslås och inga straff utdelas till Rumänien.

— Vi tycker det är jättemärkligt helt enkelt, säger svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

— Vi har fått ett besked där vi helt enkelt inte får reda på de sakskäl som ligger bakom det de kommit fram till, säger han vidare.

Håkan Sjöstrand menar också att UEFA antingen inte litar på Isaks eller den likaledes afrikansk-ättade Robin Quaisons vittnesmål eller att de inte anser att saken inte är tillräckligt allvarlig.

— Jag vet uppriktigt inte vilket jag tycker är värst, säger SvFF-pampen Sjöstrand.

Källa:
Efter attacken mot Alexander Isak – Sverige överklagan till Uefa avslås

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Svenskar är vita så negrer ska naturligtvis inte spela i ett svenskt landslag.