Efter protesterna – Iran förbjuder engelska i grundskolor

UTRIKES. Efter att de regeringskritiska protester, stödda av USA och Israel, som drabbade Iran runt nyår lagt sig har landet nu bestämt sig för att hindra västinflytandet hos landets unga – genom att förbjuda engelskaundervisning.

Irans grundskoleelever kommer inte längre att utbildas i engelska. Därmed hoppas Iran försvåra att subversiv och sionistisk propaganda från USA får ett fäste hos folket.

Antisionistiska Iran drabbades kring och efter nyår av ett par dagars stundtals våldsamma – men små – protester mot landets nuvarande regering. Iran anklagade de öppet fientligt inställda nationerna USA, Israel och Saudiarabien för att ha planerat och finansierat protesterna, som innan de ebbade ut ledde till 22 döda och 1 000 gripna. Under söndagen meddelade så specialstyrkan Revolutionsgardet att protesterna var över.

Som ett möjligt försvar mot framtida sionistiska försök till regimskifte har nu landets utbildningsväsende bestämt sig för att hindra den judisk-amerikaniserade liberala kulturinvasionen som sköljer över Iran liksom alla andra länder – genom att förbjuda engelskaundervisning i grundskolor.

Landets högste politiske och religiöse ledare, ayatolla Ali Khamenei, har tidigare kritiserat amerikaniseringen av den iranska ungdomen:

— Det handlar inte om motstånd mot att lära sig ett nytt språk, utan det här rör sig om främjandet av en utländsk kultur i landet och bland barn och ungdomar, sa Khamenei som fortsatte:

— Västerländska tänkare har gång på gång sagt att istället för 1800-talets koloniala expansion hade det bästa och billigaste sättet varit inpräglandet av ett tankesätt och en kultur bland ungdomen samt att träna experter och eliter som kan agera som det dominerande systemets soldater.

Källor:
Iran bans English in primary schools after calls to end Western ‘cultural invasion’
Iran ready to have social media back on track, ponders clemency for rioters as protests subside

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
André DevecseriGrottbjörnenKlausVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

det talas så mycket om mångfald men engelskan som tränger ut just mångfalden har blivit ett gissel ifråga om en tråkig ensidighet i språksammanhang och utbudet. franska, italienska, tyska, ryska filmer och artister är sällsynta i vårt land. man ser det särskilt i melodifestivaler hur engelska språket trängt ut alla andra. iran gör så rätt tycker jag. man formligen längtar efter annat än amerikanska filmer i tv skrikiga med överdriven trams och deras s.k. hjältar från 2 världskriget står en upp i halsen och avstängningsknappen är befriande. de engelska antikrundor gör mig bara beklämda när jag i dessa dagar tänker… Läs mer »

Klaus
Medlem

Det är ingen förnuftig åtgärd i Iran. Det kan bli självmål. Jag ångrar inte att jag måste lär mig västockupanternas språk i skolan (mest engelska, lite franska). Jag blev trots allt tysk. Sämre är det omvänt: fienden förstår dit språk, men du förstår inte fiendens språk. Putin lärde sig tyska i DDR. Östtyskar måste lär sig ryska.
Att europeiska politiker främjar amerikansk kultur, framför allt amerikansk musik, är något annat. Det hänger ihop med den US-amerikanska imperialism, judarnas NWO och politikernas dumhet.

Grottbjörnen
Medlem

kluven, för oss vita nationella är ju engelskan ett bra verktyg när vi kommunicerar över gränserna, men på samma sätt kan man ju sprida false news och sionistpropagande med engelska…
det måste ju sticka lite extra i ögonen på amerikanska negrer och ”latinos” när de förstår engelska men inte sitt ursprungsspråk som de är så stolta över, engelska är ju ett vitt språk, om de hatar vita så mycket så börja med att tala ert eget språk

André Devecseri
Medlem

Vete fan om nigganese är att likställa med engelska xD

Grottbjörnen
Medlem

nej det är klart, de har väl mest klickande ljud som eget språk