Efter Motståndsrörelsens framgångar – judar tänker fly Ludvika

INRIKES. Judiska ättlingar i Ludvikatrakten planerar att fly bygden. Detta på grund av Nordiska motståndsrörelsens verksamhet i området.

Nordiska motståndsrörelsens särskilt framgångsrika etablering i Ludvika med omnejd har väckt reaktioner hos många. Sveriges radio (SR) väljer dock att inte intervjua någon av de många svenskar som stöder den nationalsocialistiska organisationen för att åskådliggöra organisationens positiva inverkan på Ludvika kommun. I stället väljer de att lyfta fram bygdens fåtaliga judiskättade befolkning.

Efter andra världskriget hamnade nämligen runt 300 judiska kvinnor på Grangärde turisthotell som ligger nära Ludvika. Fortfarande ska det bo kvar runt 100 judiskättade människor i bygden.

En av dessa uppger till SR att några han känner känner en ”väldig oro och rädsla” och att han själv gör detsamma ”till och från”.

— Jag vet de judar som känner att de inte vill bo kvar i Ludvika om det här fortsätter med tanke på den historia som familjerna och släkterna har varit med om. Det är en del av ett jättetrauma, säger han.

SR:s grovt antinordiska vinklingar på Motståndsrörelsens inverkan kommer strax innan organisationens första majdemonstration i staden. Artikeln om Ludvikas judar är bara en av många som i dagarna hetsar mot den nationalsocialistiska organisationen.

Källa:
Judar i Ludvika rädda för nazisterna

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
NorgrenStefanRandalfKarl AHelena Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ojar
Medlem

Judar kan alltid fly till Israel, men vi svenskar har bara Sverige.

Vera
Medlem

Vad är de rädda för? Sitt samvete ?

Helena
Medlem

Har de något?

_DH_
Medlem
_DH_

Detta var trevligt att höra! Kanske vi kan få judarna att fly varenda liten ort i Sverige också om vi sätter upp bilder på Hagberg, Sjögren och andra i dem?

Senaste
Medlem

Svenskar närmar sig, trots den gränslöst mäktiga indoktrineringen, Motståndsrörelsens budskap medan judar rör sig åt rakt motsatta hållet. Det visar att de två grupperna vill ha två diametralt olika samhällen. Judar är naturligt globalistiska och agerar på ett sätt som fundamentalt krockar med våra intressen. De här lirarna är psykotiska, annars skulle man faktiskt på en rent mänsklig nivå kunna försöka föra dialog med dem, men det är nog tyvärr omöjligt. Vi kan inte ta hand om våra intressen utan att framstå som onda enligt deras synsätt. Utan att någonting har hänt så framställer de sig själva som utsatta. Svenskarnas… Läs mer »

Lotta
Medlem

Goda nyheter – fortsätt så! :)

Fredrika
Medlem

De behöver inte alls fly. Inte någonstans. De kan bara helt enkelt flytta hem. Kan vi hjälpa dem att äntligen komma hem till Abrahams land, desto bättre både för oss och för dem.

Kristoffer
Medlem

Fastighetsinvesteringar i Ludvika är en god investering för framtiden =)

Karl-Путин A
Medlem

Det går åt rätt håll, samtidigt som antirasisterna får allt svårare att mobilisera till motdemonstrationer. Ludvikas oppositionsråd Håge Persson (M) säger:

– Yttrandefriheten är viktig men om man inte ställer upp på att demokratin är ickedemokratisk, då är frågan om man ska få demonstrera som en demokratisk organisation.

(Citatet lite lätt korrigerat av mig så att budskapet ska bli tydligare)

Randalf
Medlem

Det är väl iförsig inte så svårt att förstå att de inte hoppar jämfota av glädje över att nationalsocialismen etablerar sig i Ludvika.

Stefan
Medlem

Välkommen till tjärna ängar här i Borlänge 😊

Norgren
Medlem

Fly gärna, ingen kommer sakna er när ni drar!