Efter #MeToo: Fredrik Virtanen byter namn

METOO. Trots mainstreammedias försök att skydda den före detta Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanens namn kom han att bli en av de kändisar som drabbades allra hårdast under #MeToo-kampanjen. Nu har den avskedade journalisten tagit sin hustrus flicknamn till efternamn.

Feministen Fredrik Virtanen har nu tagit sin hustrus flicknamn Ramqvist som efternamn.

Efter att allvarliga anklagelser riktades mot den före detta Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen om olämpligt och ibland även olagligt beteende mot kvinnor och flickor så kom han bland annat att förlora sitt arbete.

Virtanen har hela tiden avvisat anklagelserna. I efterhand har han exempelvis hävdat att han ska anmäla SVT för förtal på grund av deras publiceringar om honom.

Idag beskriver Virtanen sig själv som ”fri skribent” som ”jobbar med korvhantering” på sin Twitter, där han återigen är aktiv efter en tids tystnad.

Enligt uppgifter från Skatteverket heter han inte längre Fredrik Virtanen, utan Karl Fredrik Ramqvist. Namnet Ramqvist kommer från hans hustru Karolina, som han bor tillsammans med i en bostadsrätt på åtråvärda Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. Hustrun verkar dock fortfarande heta Virtanen Ramqvist i efternamn.

Namnbytet kommer alltså efter MeToo-anklagelserna, men Virtanen har i skrivande stund inte själv uttalat sig om motivet bakom att han numera heter Fredrik Ramqvist.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jan HjelmnordboDavidValhalla Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Valhalla
Medlem

Han kan nog inte hålla ”virren” i styr trots namnbytet.

Jan Hjelm
Medlem

Jo, faller nog ur ”ramen” rätt snart…

Deva
Medlem
Deva

Loooool

nordbo
Medlem

Vänsterliberalers nya sätt att bikta sig.