Efter MeToo-anklagelserna: Alexander Bengtsson skiljer sig och ex-frun blir lesbisk

VÄNSTERN. Motgångarna fortsätter för Alexander Bengtsson. Han verkar inte bara ha fått frun att lämna honom, hon har blivit lesbisk också.

Nättidningen Nya Riks avslöjade förra veckan att Alexander Bengtsson genomgått en skilsmässa.

Den gamla Expo-profilen Bengtsson, som i många år arbetade med att kartlägga och hänga ut meningsmotståndare och bland annat skrev en bok ihop med Expos chefredaktör Daniel Poohl, har tidigare anklagats av andra inom vänstern för att förgripa sig på kvinnor. Flamman skrev i december 2017 följande om Bengtsson:

Som företrädare inom flera organisationer, däribland den antirasistiska stiftelsen Expo, jobbade mannen mot diskriminering, kränkningar och för jämlikhet. Nu vittnar flera kvinnor för Flamman om att han själv har gjort sig skyldig till sexuella övergrepp. Anklagelserna gäller både psykisk misshandel och kvinnohat, men också våldtäkter.

Förutom att Bengtsson nu skiljer sig från sin fru, som är en högt uppsatt företrädare inom LO, avslöjar Nya Riks att ex-frun har gått och blivit lesbisk. Detta har kvinnan gått ut med på Facebook. Nya Riks skriver också att Bengtsson numera verkar ha ett stort alkohol- och drogmissbruk som han skyltar med på sin personliga blogg.

En gammal mem som spreds efter att Bengtsson försvann från Expo och offentligheten när tystnaden om hans övergrepp på kvinnor bröts.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments