Efter massivt motstånd – George Soros lämnar Ungern

UTRIKES. Den judiske multimiljardären George Soros har nu valt att lägga ner sin folkfientliga verksamhet i Ungern efter att ha stött på massivt motstånd.

George Soros stiftelse Open Society Foundations har som mål att påverka nationers riktningar genom att bland annat köpa politiker, organisera flyktingströmmar samt ge ekonomiskt stöd till icke-statliga organisationer (NGO:s) som aktivt arbetar för att undergräva nationers suveränitet och för folkutbyte genom massinvandring och rasblandning. Organisationen har haft ett kontor i Budapest sedan 1980-talet.

Ungerns president Viktor Orbàn lovade för en tid sedan att bekämpa George Soros nationsödeläggande verksamhet och har sedan detta infört en lag som i folkmun kommit att kallas för ”Stoppa Soros-lagen”. Den nya lagen tvingar alla organisationer som arbetar med invandrare att ansöka om licens från landets justitiedepartement. De som då skulle få tillåtelse att bedriva verksamhet i landet kommer att beskattas med 25 procent.

Förutom den nya lagen införde den ungerska regeringen regler som gör att icke-statliga organisationer som finansieras från utlandet måste registrera sig som utlandsfinansierade. Detta för att folket lättare ska kunna identifiera potentiellt fientliga motiv i verksamhet.

Till följd av landets motstånd har George Soros nu valt att lägga ner verksamheten i landet och flyttar Open Society Foundations kontor till Berlin i Tyskland.

— Den ungerska regeringen har smutskastat och förtalat vårt arbete (…) med metoder som saknar motstycke i EU:s historia, säger Patrick Gaspard, presidenten för Open Society.

Källa:
George Soros forlater Ungarn

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlausGrottbjörnenPierre_DH_Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Skrattar bäst som skrattar sist – det blev Orbán den här gången, trots att Orbán dömdes att betala Soros motsvarande 70 000 kronor för att han hade beskrivit Soros verksamhet på ett korrekt sätt. Den regerande regeringskoalitionen Fidesz-KDNP har kört annonskampanjer mot Soros i ett par års tid, bla med budskapet: ”Låt inte Soros få sista skrattet”. Den ungerska regeringen har fått hård kritik för sin kamp att göra sig av med Soros, inte minst från Sverige som ser det som att Ungern blivit ett ännu mer ”slutet och diktatoriskt samhälle” än det var innan. Till Sveriges stora förtret har… Läs mer »

_DH_
Medlem
_DH_

Vi skulle behöva få honom utkörd härifrån Sverige också, men det förstår nog alla. Det hade varit bra intressant om alla ljusskygga judiska organisationer kunde exponeras för vad de är – fiendens propagandaorgan. Då kunde det som framställs som ”snäll antirasism” i själva verket avslöjas som folkmordsverksamhet. Det är ju det man genomfört i Ungern, förhindrat honom från att infiltrera och förstöra landet. Här i Sverige löper han och hans folk dessvärre bärsärkagång.

Karl-Путин A
Medlem

En intressant jämförelse mellan Ungern och Sverige. Ungern beskattar NGOs och ger pengarna till det ungerska folket, medan i Sverige beskattar man folket och ger till NGOs som Expo, PAIDEA, WIZO, SKMA och allt vad (((de))) heter.

Klaus
Medlem

Sverige har en marxistisk ockupationsregering som Tyskland.

Pierre
Medlem

George! Du får gärna lämna jordelivet när du ändå håller på ditt gamla j*vla avskum.

Grottbjörnen
Medlem

ja, Ungern räcker inte, jag tycker att vi skickar honom från planeten, han kan åka hem till sin gamla dödstjärna

Karl-Путин A
Medlem

Hans hem är nere i Helvetet.