Efter FBI-larm: Polis slog till mot 15-åring i Västerås

VÄSTERÅS. Under onsdagsmorgonen slog svensk polis till mot ett flerfamiljshus i Västerås. Tillslaget skedde efter att den amerikanska federala polisorganisationen FBI slagit larm om ”skriverier på ett forum”.

Det var under onsdagskvällen som polisen slog till mot ett hyreshus i centrala Västerås. Den amerikanska polis- och underrättelseorganisationen FBI hade övervakat ett forum där man upptäckt skriverier som föranledde att man slog larm till Sverige.

Efter tillslaget är en 15-årig pojke misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Pojken är dock varken förhörd eller frihetsberövad, rapporterar Expressen.

— Det är det som är prioritet ett. Det finns många prioriteringar i det här, men det är den viktigaste – att höra vad han har att säga och utröna vad han vet om det här, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Sophia Berling.

Flerfamiljshuset kom att utrymmas och i källaren hittades kemikalier som misstänks kunna användas för att bygga en bomb. Huset har därför varit avspärrat under natten, samtidigt som nationella bombskyddet har arbetat på platsen.

Det är i skrivande stund oklart ifall de boende i huset har kunnat återvända till sina hem.

Källa:
Hyreshus utrymt efter FBI-larm

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments