Efter dödsskjutningen – leksaksbranschen uppmanas att ta bort leksaksvapen

INRIKES. Efter dödsskjutningen av en 20-åring med Downs syndrom väljer leksaksbranschen i Sverige att uppmana försäljarna att ta bort och sluta sälja leksaksvapen som är allt för lika riktiga skjutvapen.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som 20-årige Eric Torell blev ihjälskjuten av polis i Stockholm. Enligt uppgifter i media ska Torell, som lider av Downs syndrom, haft en leksakspistol på sig vid tiden för dödsskjutningen.

Efter dödsskjutningen uppmanar nu branschorganisationen Lek- och babybranschen alla leksaksförsäljare i Sverige att permanent upphöra med försäljning av leksaksvapen som liknar riktiga skjutvapen.

— I och med de senaste tragiska händelserna känns det som att det numera är så att produkterna är så förvillande lika riktiga vapen att det får riktigt förödande konsekvenser, när polisen inte ens kan se skillnad när någon har ett leksaksvapen, säger Alexandra Synnermark, ordförande i Lek- och babybranschen.

Källa:
Leksaksbranschens uppmaning: Ta bort realistiska vapen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DonnieRokvikenSvenskaJimZingo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Finns en viss logik med förbudet – vem vill ha sitt barn avrättat på en lekplats av IQ-befriade skjutglada snutsvin?

För det går ju naturligtvis inte att lära grisarna se skillnad på en liten mongoloid kille och en kriminell invandrare?

Allan
Medlem

Ta bort Shomrim istället, det var de som mördade pojken inte leksakspistolen.

Rokviken
Medlem

Som vanligt försöker man rensa bort symtomen. Ungefär som läkemedel.

Karl-Путин A
Medlem

Grisarna jagade en farlig kriminell man som i själva verket redan satt i häktet sen två veckor när Eric avrättades. Sen lät de honom förblöda i 10 minuter innan de gick fram till kroppen. Vad impad man blir :(

Zingo
Medlem
Zingo

Polisen är ju van att ge saft och bullar till kriminella så

Allan
Medlem

Det är kontraster, när Shomrim påträffar en svensk förståndshandikappad ung man så mördar de honom, när en svartimport med lägre IQ träffar Shorim med både nävar och tillhyggen agerar de slagpåsar och tar gladeligen blattesmisk i judens tjänst.

https://www.nordfront.se/film-svensk-polis-forsoker-kontrollera-galen-rasframling.smr#comment-521633

Karl-Путин A
Medlem

Det är en klassiker, jag har visat den för nästan hela min släkt.

Jim
Medlem

Mycket gråt och tandagnisslan över den här Eric.
Det var väl knappast någon som var representativ för den nordiska rasen?
Ibland har man otur helt enkelt när naturen sållat bort de som inte håller måttet.

Karl-Путин A
Medlem

Snutsvin som är så jävla skraja att de har vuxenblöja på jobbet är ännu mindre representativa för den nordiska rasen.

Det föds ca 100 svenska barn med kromosomfel varje år, så naturligtvis är Eric inte representativ för den nordiska rasen, men när han nu fanns och inte blev bortaborterad så ska han inte behöva sluta sina dagar så här.

Nästa gång är det kanske du, du verkar lite svagbegåvad.

Karl-Путин A
Medlem

Men vad det ytterst handlar om är den svenska polisens inkompetens. Mannen som skulle gripas hade redan suttit i häkte i två veckor och uppenbarligen hade snutsvinen aldrig sett någon med Downs syndrom, det har polisledningen medgett. 3 snutsvin gör i brallorna efter att en liten mongoloid kille närmar sig med en plastpistol för femåringar.

I USA består en polispatrull av 1 polis + 1 fordon och de klarar av fan så mycket knivigare situationer än 3-4 svenska henpoliser tillsammans.

Svenska
Medlem

Snuten är definitivt svenska folkets fiender, tro inget annat! Hela system och dess lakejer måste förgöras, och ett nyare, bättre samhälle och system skall resas ur askan.

Donnie
Medlem

Polisen är ju inte riktigt hemma IQ som en blåmanet , skjuter mot en försvarslös mongoloid 20 åring . Men inte aporna i gettona !!

Karl-Путин A
Medlem

Mongoloida unga killar gruppvåldtar inte, rånar inte, bränner inte bilar, ägnar sig inte åt knarkhandel eller annan kriminalitet; alltså är de helt värdelösa för (((makteliten))).