Efter dödsskjutningen – judiska ledare ställer krav på Trump

UTRIKES. Donald Trumps kommande besök i Pittsburgh stöter på patrull från judiska aktivister.

Efter helgens dödsskjutning i en synagoga i Pittsburgh har Donald Trump planerat in ett besök i staden tillsammans med sin fru Melania, dottern Ivanka samt hans judiske svärson Jared Kushner.

Trump stöter dock på patrull från flera judiska ledare i Pittsburgh. Dessa har nämligen skrivit ett kravbrev till presidenten med en rad punkter som han först måste uppfylla innan de kan välkomna honom.

Bland annat måste han ”helt ta avstånd från vit nationalism”, alltså att vita ska ha rätt att existera i egna hemländer. Han ska även sluta med att sikta in sig på och utsätta minoriteter (muslimer, HBTQ-folk, ickevita samt personer med funktionsnedsättningar) för fara. Slutligen ska han sluta angripa invandrare.

Trump deltog under gårdagen i en intervju med Fox News där han för att bevisa att han inte kan ha inspirerat till skjutningen i Pittsburgh nämnde att han tilldelats ett pris av Benjamin Netanyahu för att han flyttade USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Han nämnde också att den misstänkte gärningsmannen inte höll med honom politiskt utan såg Trump som en Israel-vän. Se intervjun här:

Källor:
Letter to President Trump from Pittsburgh Jewish Leaders
President Trump goes one-on-one with Laura Ingraham

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GunnarGrottbjörnenKarl-Путин A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Detta fräcka tilltag av judarna måste väl ändå få gemene man att inse att de inte kan resonera med detta djävulens folk. De måste bekämpas med alla till buds stående medel! Han borde förbjuda judiskt medieinnehav till att börja med, för att få tyst på dem!

Karl-Путин A
Medlem

Undrar hur många överlevare dessa påstådda 11 förintade judar kommer att generera med åren.

Grottbjörnen
Medlem

otippat XD

Gunnar
Medlem

Deras fräckhet känner inga gränser. Denna eviga Chutzpah!