Efter den friande domen: Andreas Carlsson får skadestånd av staten

UPPRÄTTELSE. Nationalisten Andreas Carlsson fredade sig själv och sina kamrater efter att en vänsterextrem grupp ledd av ”fotbollssupportern” Showan Shattak attackerat dem i Malmö. Efter att ha varit internationellt efterlyst och suttit inlåst friades Carlsson av hovrätten och får nu ett skadestånd på 300 000 kronor.

”Sanningen kommer segra!” – nu får Andreas Carlsson även skadestånd från staten på grund av det felaktiga frihetsberövandet.

Det var efter en uppmärksammad händelse på Möllevången i Malmö 2014 som en nationalisten Andreas Carlsson med kamrater attackerades av en grupp vänsterextremister. Efter att nationalisterna framgångsrikt försvarat sig mot attacken från de numerärt överlägsna globalistvurmarna så hamnade en av dessa, den iranskfödde Showan Shattak, i koma.

Medan Carlsson kom att att bli internationellt efterlyst och uthängd i media som skyldig så hyllades Shattak som en hjälte av etablissemanget. Nordfront var en av få medier i Sverige som ifrågasatte det mediala narrativet om händelsen på Möllevången. 2016 greps Carlsson i Ukraina och utlämnades till Sverige där han och en kamrat ställdes inför rätta.

Trots att tingsrättsförhandlingarna visade att vänsterextremisterna var numerärt överlägsna, den uppenbart aggressiva parten samt att de lämnade motstridiga och bevisligen felaktiga uppgifter till både polis och domstol så dömdes Carlsson inledningsvis till tre års fängelse för två fall av grov misshandel.

Men i hovrätten upphävdes tingsrättsdomen mot Carlsson, som istället kom att frias helt och släppas ut från häktet. I den friande domen framkommer det att hovrätten bedömer att vänsterextremisterna ljugit och att nationalisterna talat sanning om vad som hänt.

Eftersom Carlsson fick sitta frihetsberövad under en längre tid, trots att han var oskyldig, så har nu Justitiekanslern (JK) beviljat honom 300 000 kronor i skadestånd från staten.

JK menar bland annat att Carlsson inte häktades för att han lämnat landet, utan för att åklagaren menade att det skulle finnas risk att han undanröjde bevis. Därför menar inte JK att hans vistelse utomlands kan hållas emot honom i hans skadeståndsanspråk.

Vidare konstaterar JK att Carlsson med kamrater inte har sökt en konflikt med vänsterextremisterna och att det som är klarlagt är att nationalisterna attackerades, samt att Carlsson försvarade sig utifrån nödvärnsrätten.

Lyssna på en intervju med Andreas Carlsson som Radio Nordfront genomförde strax efter den friande hovrättsdomen:

Listen to ”Intervju med Andreas Carlsson” on Spreaker.

Klicka här för att ladda ner intervjun i mp3-format.

Källa:
Nazisten Andreas Karlsson får 300 000 kronor av staten i ersättning för lidande

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Gratulerar!

ansch
Nybörjare
ansch
2 år sedan

Det trodde jag aldrig skulle hända… Helt otroligt

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Innebär detta att det finns en möjlighet att få den kriminella lögnaren och bedragaren Showan Shattak lagförd för sina våldsbrott? Nähe, det vill alltså inte lakejerna besvära sig om. Han behövs i (((kampen))) mot oss.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
2 år sedan

GRATTIS ANDREAS! Jag blev glad över denna nyhet. Sanningen kom fram. Bra att du fick ersättning för allt besvär.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Blev förvånad att vårt rättsväsende kunde göra ett rättvist beslut när det gällde en nationalist.

Serbisk Sverigevän
Nybörjare
Serbisk Sverigevän
2 år sedan
Reply to  Sigfrid

De gjorde de inte. Den andre nationalisten blev friad i tingsrätten och är nu dömd i Hovrätten samt nekad rätten till Högsta domstol. Trots att det rör sig om samma fall.
Fanns även andra omständigheter till varför det borde ha gått till Högsta domstol.

Carlsson
Nybörjare
Carlsson
2 år sedan

Tack för gratulationerna, kamrater! Nordfront gjorde för övriga den bästa granskningen av händelsen i en extremt bra och viktig artikelserie: https://www.nordfront.se/en-granskning-av-nazistattacken-pa-mollan.smr

Jimmy
Nybörjare
Jimmy
2 år sedan

Ja summen är inget att hurra över med tanke på den häxjakten som skedde mot AC redan samma kväll som detta skedde. Det är skandal.
Han borde ha mer för sveda och värk.

Sen borde Showan den lilla horan sitta inlåst men i bästa fall utvisas för sina lögner om denna kväll där han och hans vänner misslyckades att attackera nationalister.

Eller förlåt menade inte hora utan ”Mff-supporter” Haha.

Men visst. Bättre med 300k än inget alls.

HELL ANDREAS!

Kedde
Nybörjare
Kedde
2 år sedan

Sandheden sejrer – Tillykke