Efter decennier av utfrysning – Alliansen öppnar för SD-samarbete

VALÅR. Inför valet den 9 september tar Alliansen steg mot att normalisera relationen med SD.

Alliansen öppnar nu för att sverigedemokrater ska kunna sitta som utskottsordföranden i riksdagen efter valet den 9 september. Tidigare har ordförandeposterna enkom fördelats mellan de rödgröna och Alliansen, som tillsammans bestämt sig för att hålla Sverigedemokraterna utanför.

Riksdagsutskotten är viktiga för riksdagens arbete eftersom det är där som olika lagförslag behandlas innan de blir omröstade i riksdagen. Alliansens besked anses vara ett steg mot att normalisera relationen med vågmästaren SD för att lättare kunna bilda regering.

Efter att SD de senaste åren sugit åt sig många invandringskritiska alliansväljare har de borgerliga partiledarna – möjligen med undantag för bilderbergaren Annie Lööf – tvingats gå en balansgång mellan den allt större invandringskritiska folkopinionen och det rabiat antisvenska politiska och mediala etablissemanget, vilket detta senaste tilltag kan ses som ett uttryck för.

Källor:
Alliansen vill släppa in SD på ordförandeposter i utskottet
Ulf Kristerssons balansakt på slak lina

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenRokvikenDen-KristneVintJorgen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Efter decennier av (((UPPFOSTRAN))) – Alliansen öppnar för SD-samarbete.

Senaste
Medlem

Undrar om det pågår en internationell påverkanskampanj på nätet. På Youtube lyfter man från olika håll fram de s.k. populistpartierna som den stora räddningen. Ska man tro det snacket så står Sverige tydligen inför en enorm omställning ”to the right” eftersom ”the nationalist Sweden Democrats” väntar stora framgångar. Hursomhelst verkar det vara många européer som går igång på det som sägs och jublar över detta.

Karl-Путин A
Medlem

Det pågår en ”orbanisering” i EU (skapad av den ungerske premiärministern Viktor Orbán) vilket innebär att vi vita européer fått nog av rasfrämmande parasiter från tredje världen som kommer hit, inte för att rädda våra pensioner, berika vår kultur eller lösa vårt ”demografiproblem”, utan för att suga ut oss och utrota oss.

Vint
Medlem

Men..” det handlar om baaaaaaaaaarn!!!”

Grottbjörnen
Medlem

jag hoppas det, det vore riktigt vackert att få se en ”orbanisering” av europa

Erik
Medlem

Nu börjas det på riktigt. Helt enligt plan.

Rokviken
Medlem

Kalergiplanen?

Jorgen
Medlem

Det långa undergivna klivet för ett eventuellt samarbete med de folkfientliga opportunistiska partierna har SD utan tvekan tagit och inte alliansen och det återstår nu att se om SD efter valet aktiverar en av väljarna önskad radikalism som tyvärr inte visats de senaste åren. Många SD-are hoppas således på en sådan utveckling men det intressanta är att se vad som händer om inte SD visar framfötterna vilket är det mest troliga. Då går ridån definitivt ned för hoppet om undergivna taktiska parlamentariska kompromisserlösningar av de akuta problem som drabbat vårt land. Då återstår en annan väg.

Den-Kristne
Medlem

Såg ett videoklipp där en kvinna sade att hon hade fått en uppenbarelse att SD skulle vinna valet 2018 och att den nuvarande utvecklingen kommer att stoppas.

Rokviken
Medlem

Hennes önskan kanske går igenom men om något kommer att förändras till det bättre blir osagt.

Den-Kristne
Medlem

Även om Sverigedemokraterna vinner valet så tvivlar jag på att något kommer att förbättras

Rokviken
Medlem

Det tror jag inte heller.