Efter decennier av utfrysning – Alliansen öppnar för SD-samarbete

VALÅR. Inför valet den 9 september tar Alliansen steg mot att normalisera relationen med SD.

Alliansen öppnar nu för att sverigedemokrater ska kunna sitta som utskottsordföranden i riksdagen efter valet den 9 september. Tidigare har ordförandeposterna enkom fördelats mellan de rödgröna och Alliansen, som tillsammans bestämt sig för att hålla Sverigedemokraterna utanför.

Riksdagsutskotten är viktiga för riksdagens arbete eftersom det är där som olika lagförslag behandlas innan de blir omröstade i riksdagen. Alliansens besked anses vara ett steg mot att normalisera relationen med vågmästaren SD för att lättare kunna bilda regering.

Efter att SD de senaste åren sugit åt sig många invandringskritiska alliansväljare har de borgerliga partiledarna – möjligen med undantag för bilderbergaren Annie Lööf – tvingats gå en balansgång mellan den allt större invandringskritiska folkopinionen och det rabiat antisvenska politiska och mediala etablissemanget, vilket detta senaste tilltag kan ses som ett uttryck för.

Källor:
Alliansen vill släppa in SD på ordförandeposter i utskottet
Ulf Kristerssons balansakt på slak lina

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments