Efter åsiktsförtrycket – poliser attackeras och flyr för sina liv

STORBRITANNIEN. Under en demonstration för ökad yttrandefrihet har poliser attackerats med diverse projektiler och föremål. Videor visar hur poliser får fly hals över huvud från den uppretade folkmassan.

Fängslandet av den invandringskritiske medborgarjournalisten Tommy Robinson har skapat starka reaktioner runt om i världen. Yttrandefrihetsvänner i Storbritannien tog tillfället i akt och samlades under helgen i massiva demonstrationer till stöd för Robinson under parollen ”Frige Tommy”.

Demonstrationen – som ägde rum i London och som enligt arrangörerna bestod av tiotusentals människor – blev snabbt våldsam när den uppretade folkmassan bestämde sig för att jaga bort de poliser som var på platsen.

I nedanstående tweet syns tydligt hur den uppretade folkmassan jagar iväg makthavarnas fotsoldater.

Fem poliser skadades lindrigt i konfrontationerna medan fem demonstranter greps.

Polisen i Storbritannien har den senaste tiden hamnat i blåsväder på grund av sin hårdhänta behandling av människor som har åsikter som är kritiska mot folkutbytet och de sociala konsekvenser som detta medför. Framförallt har de omfattande sexövergreppen på tiotusentals vita brittiska unga kvinnor – samt polisens ovilja att lösa de allvarliga brotten på grund av rädsla för rasistanklagelser – upprört folket.

Denna slapphet inför verkliga brott har dessutom ägt rum samtidigt som tusentals timmar slösats på att utreda ”hatincidenter”, bland annat beståendes av ”rasistiska hundskall” och män som stått för nära kvinnor i rullstol.

Källor:
‘Free Tommy Robinson’ march in London: Police officers injured and five arrests as scuffles break out
Police Defend Thousands of Hours Spent Investigating ‘Hate Incidents’ Amidst Crime Epidemic

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ErikChristerимя Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
имя
Medlem

De lär sig aldrig. Förtryck oavsett form fungerar bara till en viss gräns. Absurda orättvisor kommer alltid möta motstånd. (((De))) önskedrömmer att folket ska vara lika korkat och mähä:igt som i fantasin. Men folket kommer alltid revolvera och förtryckarna kommer alltid förlora i slutändan.

Lingonet
Medlem

Det verkar som om engländarna börjar vakna ur sin slummer, kan sluta i något riktigt elakt.

Erik
Medlem

En majoritet av dessa lever fortfarande i drömmen om att deras farföräldrar vann över djävulen själv 1945 och att Dresden etc var rättfärdigat självförsvar. Så det är en bit kvar än, men så klart en fantastisk utveckling.