E-post till organisationen: Er syn på andra nationella?

MOTSTÅNDSRÖRELSEN.  En person undrar och får här svar på vilken syn Motståndsrörelsen har på övriga nationella organisationer och partier.

Här kommer frågan:
”Hej!

Jag undrar hur eran syn på andra nationella organisationer ser ut? Den bild jag har fått från är att ni har glidit ifrån övriga och att de ej vill samhörighet med er för att ni skulle vara för extrema. Jag menar inte att döma er, jag står helt på er sida, men undrar bara hur ni förhåller er till Svenskarnas parti, det nerlagda Nordiska förbundet och nationaldemokraterna t.ex.”

Organisationens svar:
Hej!

Angående vår syn på andra organisationer citerar jag vår ledare Klas Lund från artikeln ’Klas Lund svarar’:

´Vår utgångspunkt är att vi alltid är vänligt sinnade gentemot andra nationella organisationer och ser dem som allierade. Vissa av dessa organisationer står oss väldigt nära politiskt, men andra står lite längre ifrån oss. Sedan är det så att det inte alltid är en självklarhet att likartade organisationer är allierade, det finns många fall där de istället varit förbittrade fiender. Jag har tidigare gjort jämförelsen med små skott av träd som växer för nära varandra och där framtiden innebär att endast ett av dem en dag måste växa ifrån de andra och ta det mesta av näringen och ljuset. Trots detta kan och bör man hjälpa varandra och samarbeta mot den yttre fienden när så behövs. Enighet når vi först den dag då en organisation har vuxit sig mycket starkare än de andra.

Sedan har vi de mycket viktiga politiska kärnfrågorna. Vi är inte svenska nationalister i första hand, utan nationalsocialister som vill ena de nordiska folken i en ny nordisk stat. För oss är inte detta någon detaljfråga utan en politisk fråga av största vikt. Vi är emot ´populism´ då vi anser att det tvärtom är nödvändigt att förändra människors synsätt i grunden istället för att anpassa sig till massornas nuvarande synsätt. Om exempelvis anti-islamism idag går hem hos folkmajoriteten bevisar det bara att vi måste vara ännu tydligare i vår propaganda för att visa att grundproblemet är sionismen och att massinvandringen primärt inte är en kultur- eller religionsfråga utan en rasfråga. Vi förhåller oss naturligtvis mycket skeptiska till de organisationer som anpassar sig på ett enligt oss oacceptabelt sätt. Vi vill skapa en kompromisslös front, en front av ´stål´. Avradikalisering, är som Fredrik Vejdeland påpekar i sin artikel ´Expos verksamhet och mål´, endast ett sätt att göra oss ofarliga.

Vi är som sagt nationalsocialister och ser alla frågor som delar av en helhet. Det är därför svårt för oss att närma oss organisationer som inte delar denna helhetssyn och allt som där ingår. Men som sagt, detta utesluter inte samarbete med andra vid opportuna tillfällen, eller för den delen en känsla av frändeskap m.m.

Naturligtvis anser vi att vår linje är den enda rätta och att andra har fel, i annat fall hade vi inte haft ett existensberättigande som självständig organisation.´

Mvh Motståndsrörelsen”

E-post till organisationen.

Ibland får vi in e-post till Motståndsrörelsen som vi gärna vill dela med oss av till Nordfronts läsare. Det kan vara vanligt ställda frågor som vi besvarar, djupa ideologiska förklaringar, speciellt uppmuntrande rader eller med bara ett allmänt roligt innehåll. Vill du skicka ett meddelande till organisationen går det bra att göra det här.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments