Dyngrak polisinspektör tafsade på kvinnliga kollegor och slogs med en kon

INRIKES. En polisinstruktör på en hundförarutbildning ska ha blivit dyngrak på en efterföljande fest i höstas och börjat tafsa på kvinnliga kollegor och senare även slagits med en kon.

I höstas hölls en hundförarutbildning för poliser i Karlsborg i Västra Götalands län. På kvällen hade det anordnats en pubkväll där en av polisinstruktörerna då spårat ur.

I anmälan till personalansvarsnämnden uppger Polisregion Stockholm att polisinspektören både ska ha slagit och tafsat på två kvinnliga kollegors rumpor och senare även slagit en kon i huvudet på en manlig kollega. Samtliga av de drabbade var kursdeltagare och enligt anmälan ska inspektören också ha varit väldigt högljudd och provokativ.

Den förundersökning som inleddes lades däremot ner av åklagarmyndigheten då de som utsatts inte velat leda brottet till åtal. Ärendet har dock lämnats över till Polismyndigheten för att ta ställning till om det behövs några arbetsrättsliga åtgärder.

Instruktören har uppgett i förhör att han varit ”mycket berusad” och kommer därför inte ihåg särskilt mycket av händelsen. Myndigheten bedömer dock att de drabbades historier har varit samstämmiga och att instruktören inte har sagt emot beskrivningarna av vad som ska ha skett.

”Genom att tafsa eller slå på sina kollegor har XX uppvisat anmärkningsvärt dåligt omdöme. Det kan rent av argumenteras för att hans beteende har riskerat att skada förtroendet för polisväsendet”, skriver myndigheten i sin bedömning.

Polisregionen föreslår även till personalansvarsnämnden att ett passande straff för den dyngraka instruktören kan tänkas vara ett ”kännbart löneavdrag”.

Källa:
Poliskurs i Karlsborg spårade ur

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraKarlSigfridChristian Hamilton_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så går det när man kvoterar in invällarpatrask i poliskåren. En gång i tiden var denna kår faktiskt mycket anständig – men det är uppenbarligen historia nu.

Christian Hamilton
Medlem

Det är fler än detta stolpskott till polis som visat dåligt omdöme, undrar om någon annan dessa drabbas av arbetsrättsliga åtgärder. Knappast!

I min ungdom då vi hade fjärdingsman, länsman, senare landsfiskal, var de flesta hyggliga karlar med rättspatos. De hade ju också folklig förankring, tillsatta av sockenstämman, senare kommunalstämman. Det var bara banditer som var rädda för de nämnda herrarna på den tiden.

Nuförtiden verkar det vara glest i leden med den fina typen av polismän, fast det speglar ju också samhället i stort.

Sigfrid
Medlem

Det visar sig allt oftare numera vad det är för folk som blir poliser när man ser hur dom uppför sig.Det här är inte första gången som ordningsmaktens folk visar sitt rätta jag men så här blir det när det viktigaste kravet vid antagning är att man tillhör pk-folket.Titta bara på svinet som är deras högsta chef vad han har sysslat med under årans lopp så blir man inte förvånad.

Karl-Путин A
Medlem

Jämfört med Sveriges förre finansminister betedde sig den här snutgrisen nästan exemplariskt. Han bajsade i alla fall inte i handfatet som grisarna brukar göra på sina julfester.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/article24065136.ab

Vera
Medlem

Rekryterar man poliser bland invandrare och bögar så blir poliskåren därefter. De PK korrekta dåliga föredömen blir alltid utslagsgivande. Anständighet , moral kan de inte stava längre (som nationalsocialismen).. ..