Duterte till kvinnliga kommunistrebeller: ”Vi ska skjuta er i f****n”

UTRIKES. Duterte har fått kritik efter att han beordrat soldater att skjuta kvinnliga kommunister i underlivet.

Filippinernas president Rodrigo Duterte har åter igen lyckats reta gallfeber på sina politiska opponenter. Denna gång är det ett av landets kvinnorättsorganisationer som går till attack efter att han under ett tal bett soldater att skjuta kvinnliga kommunistiska rebeller i underlivet.

— Det kommer att komma en ny order från majoren. Vi kommer inte att döda er, vi kommer att skjuta er i f****n. För har ni ingen f***a så är ni värdelösa, sade Duterte och fortsatte.

— Varför går ni kvinnor ens med (rebellerna)? Somliga av er har en familj. Ni kan ju inte ens återvända till era familjer på flera år. På era barns och er egna födelsedag, jul och nyår så dyker ni inte ens upp. Ni födde barn och lämnade dem.

Dutertes uttalande kommer i samband med att han talat om kampen mot kommunistiska rebeller i landet. Hans uttalande har nu fått en kvinnorättsorganisation i landet att anklaga Duterte för att uppmana till våld mot kvinnor. De kallar hans uttalande för ”macho-fasistiskt”.

Källor:
‘Dangerous macho-fascist’: Critics slam Duterte over order to ‘shoot female rebels in the vagina’
Speech of President Rodrigo Roa Duterte during the Merienda with the Former Rebels

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Att uttrycka sig diplomatiskt är inte hans starkaste sida, det har han visat förut. Men det kanske är så jargongen går i det landet. Kanske sätter hans jargong även skräck i kommunisterna?

Jargongen på svenska berikade skolor är inte mycket bättre den. När babbeglinen kallar svenska flickor för svenneh*ra eller säger ”jag ska knulla din morsa” är det inga kvinnogrupper som går i taket, inte ens när flickorna blir gruppvåldtagna i skolan.

Det är nämligen skillnad på det ”onda hatet” som Duterte står för och det ”goda hatet” som främlingar i Sverige står för.