Dubbla offentliga aktiviteter samt spontan demonstration i Stockholm (uppdaterad med film)

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 14 april samlades Nordiska motståndsrörelsen traditionsenligt i Stockholm för att hedra Gösta Hallberg-Cuula på dennes dödsdag. Hallberg-Cuula var en nationalsocialistisk gatukämpe som dog i Finland under fortsättningskriget.

Näste 1 hade denna dag fått förstärkning av Näste 5 och Näste 8. Dagen började med ett hedrande av Gösta Hallberg-Cuula vid dennes grav. Dagens nationalsocialistiska kämpar klädde upp sig i uniform för att hedra gårdagens fallna hjälte. Deltagarna gick ner till graven i marschformation, med fanorna höjda i fronten av tåget.

Väl vid graven höll nästeschef Anders Rydberg ett kort tal till minne för denna stockholmare, som drog ut i krig och slutligen stupade i kampen för sitt folk och sin ras. Efter talet lade man ner en krans vid gravstenen och begav sig vidare för att hedra Hallberg-Cuulas minne på det sätt han hade uppskattat mest: genom att sprida det nationalsocialistiska budskapet på Stockholms gator och torg!

Efter ett ombyte och en kortare rast omgrupperade man till en närliggande tunnelbanestation och begav sig in mot Stockholms centrala delar. Väl inne i staden så delades gruppen upp i två mindre grupper, ungefär 20-25 man i varje, som gick iväg åt varsitt håll.

Den ena gruppen gick till Norrmalmstorg, medan den andra tog sig till Hötorget. Det var lite ruggigt och blåsigt väder, vilket förmodligen bidrog till att det inte var så många människor i rörelse till en början. Men efter någon halvtimme så började det att strömma till med folk.

På Norrmalmstorg så hände det flera roliga incidenter. Först ut var en äldre dam, som hade fått ett flygblad att läsa. Hon kom fram till fanbärarna och ropade högt ”Jag älskar er!” ett flertal gånger. Hon sade att hon blev otroligt glad över att få se unga män stå upp rakryggat för sitt folk.

Efter det så kom det fram två jätteglada tonårstjejer och gav en av fanbärarna en high five innan de tog en selfie. Därefter så kom det fram två äldre finska herrar, och frågade om de fick ta en bild. Den ena ställde sig och gjorde honnör bredvid Tyrrunefanan medan den andra knäppte kort.

Efter ungefär en timme så gick båda grupperna vidare. Den ena gick från Norrmalmstorg ner till Mynttorget. Den andra gick från Hötorget till Sergels torg. Där fortsatte flygbladsutdelningarna utan några nämnvärda incidenter. Många tog ett flygblad och på båda platserna så fanns det flera förbipasserande som var sugna på att diskutera politik.

När ytterligare en timme hade förflutit så begav sig gruppen som hade stått på Sergels torg till Mynttorget, via Drottninggatan, för att sluta upp med sina kamrater. När alla hade samlats igen så ställde gruppen upp sig i marschformation på bilvägen som går förbi Mynttorget – det var dags för en spontan demonstration!

Med en banderoll till Gösta Hallberg-Cuulas minne längst fram, begav sig demonstrationståget iväg. Motståndsrörelsens fanor vajade i vinden och aktivisterna njöt av varenda sekund när de tågade fram genom staden. Demonstrationståget gick runt Gamla stan, längs med vattnet, och sedan vidare över Slussenbron till Södermalm.

Tåget gick i tysthet genom Södermalms gator. Längs med Götgatan, genom Medborgarplatsen, ner mot Södra station och till slut vidare till tunnelbanestationen Mariatorget där demonstrationen avslutades. Många stockholmare fick se Nordiska motståndsrörelsens stolta gatukämpar denna trevliga söndag!

Även nationalsocialister i Finland hedrade Gösta Hallberg-Cuulas minne denna söndag, genom en aktion i staden Huittinen.

Hedrande av Gösta Hallberg-Cuula i Finland.

Gösta Hallberg-Cuula var villig att kämpa och riskera allt för folkets och rasens framtid. Utan fler offervilliga kämpar så kommer vår ras att gå under. Även du behövs i kampen! Gör din plikt och anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen!

Uppdatering: här kommer mediagruppens film från aktiviteten!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Melvin Hellström
Melvin Hellström
1 år sedan

Väldigt lyckad kampdag, Gösta Hallberg-Cuula – närvarande!, Nordiska motståndsrörelsen – närvarande!

J.N.
J.N.
1 år sedan

Vilken trevlig läsning, och roligt att allt tycks ha gått fredligt till, utan attackerande poliser och vänsterslödder.

nordbo
nordbo
1 år sedan

Vilka Damer och Herrar va.

Motståndsman i Borås
Motståndsman i Borås
1 år sedan

Ni på gatan är sanna hjältar! Och vi växer så mycket att snart varje offentlig aktion börjar likna en mindre demonstration! Bra jobbat!

Sigfrid
Sigfrid
1 år sedan

Bra jobbat att hedra denna hjälte och kul att demonstrationen gick så bra utan att vårt eget Stasi störde.

Pär Öberg
Admin
1 år sedan

VACKERT!
Bra jobbat!