Dubbla offentliga aktiviteter med torgmöten i Eskilstuna och Västerås

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 14 september genomförde Näste 1 och 8 gemensamt torgmöten med tal och flygbladsutdelning i städerna Eskilstuna och Västerås. Gensvaret från lokalbefolkningen var övervägande gott på båda orterna.

Om du har problem att se filmen klicka här för att se den på VK.

Nordiska motståndsrörelsen genomförde lördagen den 14 september offentliga torgmöten i städerna Eskilstuna och Västerås, som båda ingår i Näste 8. Entusiastiska aktivister och medlemmar från Näste 1 och 8 samlades i ett soligt Eskilstuna och tågade tillsammans till Fristadstorget för att där möta allmänheten med banderoll, fanor, flygblad samt ett tal av Jimmy Thunlind.

Temat för dagen var hoten mot vår yttrandefrihet och detta ämne behandlades såväl i talet som hölls som i flygbladen som delades ut, och ofta i de många diskussioner som uppstod på torget. Stämningen var överlag mycket god, flygbladen gick åt som smör i solsken och bemötandet från allmänheten var positivt.

Efter cirka en och en halv timme uppstod en mindre incident då en rasfrämling med uppenbart sviktande mental hälsa blev aggressiv, skrek och fäktade och försökte slå kameran ur händerna på vår fotograf. Han blev därvid bestämt tillrättavisad och lommade till slut iväg från platsen.

Dispyt. Foto: Nordfront.

Strax efter detta dök ett antal polisbilar upp på torget men poliserna höll sig passiva och aktivisterna fortsatte lugnt med sin aktivitet i ytterligare en timme som förutbestämt.

Därefter styrde gruppen kosan mot Västerås, där man parkerade lite utanför stadskärnan och i samlad trupp gick till gågatan i centrum. Här möttes man av betydligt fler människor och ett högre tempo än vad som hade varit fallet i Eskilstuna.

Torgmöte i Västerås. Foto: Nordfront.

Resultatet blev fler diskussioner, fler utdelade flygblad, fler som hörde talet, fler som såg våra symboler och fler som tog del av vårt budskap. Många var angelägna om att diskutera alla de problem som mångkulturen skapar i staden och de tackade oss för vår närvaro.

Jimmy Thunlind håller ett flammande tal. Foto: Nordfront.

Alla som passerade var inte lika entusiastiska över organisationens närvaro, men aktivisterna upplevde verkligen att en överväldigande majoritet av dem man pratade med var antingen direkt positiva eller åtminstone nyfikna och vetgiriga.

När fyra polisbilar, en från vardera väderstreck, dök upp efter en timme orsakade detta ironiska kommentarer av typen ”Jaså, nu finns minsann resurserna, var finns de när vi blir utsatta för brott?” från ett flertal förbipasserande. Poliserna förhöll sig emellertid likt de i Eskilstuna passiva och aktiviteten kunde slutföras precis som planerat.

Polis i Västerås. Foto: Nordfront.

En av motståndsmännen summerar dagen med följande ord till Nordfront:

— Under promenaden tillbaka till våra bilar kunde vi konstatera att dagen var mycket lyckad. Vi kände att vi uppfyllt många folkfränders behov att tala ut om sådant som i deras vardag ofta blir för känsligt att tala om. Vi kände att vi som aktivistade ihop idag tillsammans är en stark grupp med stor kämpaglöd och god kamratskap. Vi tackar ärliga folkfränder i Eskilstuna och Västerås för alla givande diskussioner!

Foto: NF.

Vill du också vara med och kämpa för vårt folks överlevnad? Vill du också känna den inre tillfredsställelsen av att arbeta för vår kommande seger? Då ska du gå med i Nordiska motståndsrörelsen!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Axel Eriksson
Redaktör
9 månader sedan

Inspirerande läsning. Mycket bra jobbat kamrater!

Samuel
Samuel
9 månader sedan

Riktigt fint jobbat. Folkgemenskap!

Lotta
Lotta
9 månader sedan

Så glad att ni/vi finns för vårt folk!

Jim
Jim
9 månader sedan

Snyggt!

Anders Jonsson
Anders Jonsson
9 månader sedan

Det var en härlig dag med god stämning och mycket positiv respons från den vita befolkningen.

Jag ser mycket fram emot filmen från dagen med suveränt tal från Jimmy Thunlind, samt en sandneger som visade sitt rätta ansikte och skämde ut sig riktigt ordentligt. Jag tror att det kommer att finnas med på filmen.

Hell seger!

P.S Nu är det dags för alla vita människor som gillar oss att ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen. D.S

Tobias
Tobias
9 månader sedan

Mycket bra aktion kamrater
Nordens gator tillhör oss nationalsocialister!
Hell seger!

Larsson
Redaktör
9 månader sedan

Kan man hoppas på att få höra hela talet?