Drogpåverkad polis körde ihjäl sig själv och en polishund

INRIKES. Enligt polisens egna utredning var den hundförare som dog efter en kollisionsolycka utanför Hässleholm drogpåverkad. Förutom den drogpåverkade polisen omkom även en polishund.

En polis omkom i juni i år i en trafikolycka på riksväg 24 utanför Hässleholm då han på väg till ett uppdrag lyckades komma över på fel sida av vägen. Både polisen och hans hund omkom i olyckan, däremot överlevde lastbilschauffören vars fordon polisen frontalkrockade med.

Efter olyckan inledde polisen en egen utredning som nu visar att polismannen var påverkad av tunga droger då han var på väg till uppdraget. De droger mannen var påverkad av är enligt utredningen bland annat amfetamin och tramadol.

Utredningen visar även att olyckan med all sannolikhet berodde på att polisen var drogpåverkad, samtidigt som chauffören enligt rapporten gjort det som var möjligt för att undvika kollision.

Källa:
Hundpolis i dödsolycka var knarkpåverkad

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.