Drogpåverkad polis körde ihjäl sig själv och en polishund

INRIKES. Enligt polisens egna utredning var den hundförare som dog efter en kollisionsolycka utanför Hässleholm drogpåverkad. Förutom den drogpåverkade polisen omkom även en polishund.

En polis omkom i juni i år i en trafikolycka på riksväg 24 utanför Hässleholm då han på väg till ett uppdrag lyckades komma över på fel sida av vägen. Både polisen och hans hund omkom i olyckan, däremot överlevde lastbilschauffören vars fordon polisen frontalkrockade med.

Efter olyckan inledde polisen en egen utredning som nu visar att polismannen var påverkad av tunga droger då han var på väg till uppdraget. De droger mannen var påverkad av är enligt utredningen bland annat amfetamin och tramadol.

Utredningen visar även att olyckan med all sannolikhet berodde på att polisen var drogpåverkad, samtidigt som chauffören enligt rapporten gjort det som var möjligt för att undvika kollision.

Källa:
Hundpolis i dödsolycka var knarkpåverkad

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StefanSigfridKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Mina tankar går till hunden – hade jag haft möjlighet att ”ta ett snack med grisen” innan det inträffade så hade hunden levt idag och det hade varit köttfärsrea på C**p.

Stefan
Medlem

Ha du helt tappat respekt för mänskligheten?

Sigfrid
Medlem

Helt klart synd om hunden snuten däremot har jag inget medlidande med.

Stefan
Medlem

Nä för du har aldrig inbegripits i drogers inverkat??

varför känna medlidande när man kan lära stänga av sig själv å bli kall?? -mer medmänsklighet! <3

Stefan
Medlem

Beklaglig situation. Återigen bevisar droger sin dödlighet.