Drogkanon beslagtagen i Mexiko

UTRIKES. Mexikanska myndigheter att beslagtagit en hemmabyggd kanon som använts till att skjuta droger över gränsen till USA.

Under en räd i den mexikanska delstaten Sonora stötte myndigheterna på något som de inte är vana vid att hitta. Vad man fann var en hemmabyggd artilleripjäs som av en drogkartell använts till att skjuta droger från Mexiko in till USA.

Den improviserade artilleripjäsen hade byggts in i en skåpbil och bestod av ett massivt stålrör som genom att trycksättas med luft från en kompressor kunde skjuta iväg en projektil. I detta fall rörde det sig om narkotika.

Kanonen är dock inte unik i sitt slag. Förra året beslagtog man en liknande kanon som även den var inbyggd in i ett fordon. Kanonen hade förmågan att skjuta iväg en 27 kilo tung projektil med droger över gränsen till USA.

Under räden hittade man även 835 kilo marijuana, 2 000 patroner av olika typers ammunition samt en del vapen.

Källa:
Huge marijuana cannon for launching drugs across border seized in Mexico

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Sådana skulle vi ha, fast vi skulle använda den för att återbörda svartimporterat gods till rätt sida gränserna i Asien och Afrika.

Karl-Путин A
Medlem

Här en annan och idiotsäker variant:
comment image

Allan
Medlem

Baaarnet Ahmed 17-år och 348 månader syns inte, det håller i Stefans öron, Stefan Löfven är den som visar det den tänker med, båda väntar på att expressflyget till Apfanistan skall starta. För första gången i sitt liv skall Stefan bo med sina baaarn.