Droggäng tar över tunnelbanan i Paris

UTRIKES. Tunnelbanetåg i Paris stannar inte längre på en del stationer. Detta efter att droggäng tagit över stationerna.

Narkotikabrottsligheten i den franska huvudstaden Paris har sedan förra året ökat kraftigt. Störst är problemet i stadens tunnelbanesystem där kriminella lättare kan göra sina affärer i skymundan. Problemet i tunnelbanan har nu blivit så pass allvarligt att förare vägrar stanna på en del stationer. Detta då langarna och deras kunder beter sig mycket aggressivt mot allmänheten.

Då polis och andra myndigheter inte tycks få ordning på problemet kräver kollektivtrafikfacket att landets inrikesministerium och Paris borgmästare gör något för att lösa problemen på stationerna. Man låter också meddela att en del förare är rädda för att köra över någon som på grund av de bråk som bryter ut mellan langarna och deras kunder hamnat på spåren.

Källor:
Paris Metro drivers have to skip stations as crack dealers take over platforms – union
Paris Metro drivers not stopping at stations to avoid crack-fuelled violence

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments