Dotter skaffade pojkvän – pappan våldtog honom för att ”upprätthålla hedern”

DANMARK. En far misstyckte gällande en av sina döttrars val av pojkvän, varpå fadern och hans son då kidnappade, torterade och våldtog pojkvännen. De döms nu båda till 5 års fängelse vardera.

Den 10 februari 2015 berättade en kvinna för sin bror att hon inlett ett förhållande med en 22-årig man varpå brodern då skulle ordna ett möte mellan honom och deras far. En vecka senare bestämde de ett möte med pojkvännen, som också bodde granne med dem i Århus, Danmark.

22-åringen uppgav att han blev ombedd att stiga in i en bil som kördes av en okänd person där han pepparsprayades. Han blev förd till en verkstadslokal strax utanför Åhus där den 54-årige fadern och den 29-årige brodern väntade.

Först blev offret tvingad att ta av sig sina kläder för att sedan bli bakbunden. Pappan och sonen misshandlade mannen grovt och dödshotade honom bland annat genom skenavrättningar. Som om inte det var nog, så blev han också våldtagen av 54-åringen. Avslutningsvis ska de ha dränkt mannen i bensin och hotat med att tända på.

Tortyren pågick i timmar och när den var över körde de offret till ett bostadsområde i Tilst och kastade ut honom ur bilen, där man senare också fann honom fortfarande bakbunden och svårt sargad.

Pappan och sonen nekade till brottet när de åtalades vid tingsrätten i Århus. Rättegången friade då pappan medan sonen dömdes till ett kort fängelsestraff. Domen överklagades till landsrätten, vilket motsvarar svensk hovrätt, som i sin tur gjorde en annan bedömning. De båda gärningsmännen dömdes, trots fortsatt nekande, till 5 års fängelse vardera.

Den danska medierapporteringar har ej velat uppge gärningsmännens etniciteter, men flertalet tidningar har beskrivit dådet som hedersrelaterat. Både gärningsmannen och brottsoffret är dock hemmahörande i invandrartäta Gellerup i västra Århus.

Källa:
54-årig man våldtog dotterns pojkvän för att “återupprätta hedern”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om