Donald Trump ska träffa Kim Jong-Un

UTRIKES. Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett möte och Trump har tackat ja.

Trots att det inte var länge sedan som ett hätskt ordkrig pågick mellan den amerikanske presidenten Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un tycks stämningen dem emellan ha tagit en ny vändning. Den nordkoreanska diktatorn har nämligen bjudit in Trump till ett möte, och den amerikanska presidenten ska också ha tackat ja och mötet planeras att ske i maj.

— President Donald Trump kommer att acceptera en inbjudan att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, plats och tid kommer bestämmas, säger Vita husets talesperson Sarah Sanders.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Nordkorea kan tänka sig att rusta ned sina kärnvapen om regimens säkerhet kan garanteras. Nordkorea kommer även att avstå från kommande kärnvapentester. Detta är något som Trump uttryckt glädje över på Twitter. Sanktionerna kommer dock fortsätta gälla tills en överenskommelse är på plats.

Det var inte länge sedan som Trump kallade Kim Jong-Un för ”Rocket man” och påpekade att USA kommer utplåna Nordkorea om det så krävs. Jong-Un svarade då med att kalla Trump för ”mentalt störd” och ”senil” och utlovade historiens tuffaste motåtgärder mot USA.

Källa:
Donald Trump och Kim Jong Un ska träffas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments