Donald Trump inför talet till nationen: ”Ska avslöja något stort”

USA. På tisdag klockan 21 lokal tid kommer USA:s president Donald Trump att hålla sitt årliga ”tal till nationen”. Förväntningar inför talet är stora då Trump lovat att komma med en stor överraskning.

Klockan 21:00 lokal tid på tisdagskväll (klockan 03:00 på onsdagsmorgonen svensk tid) är det dags för det årliga talet till nationen från USA:s president. Inför talet har Donald Trump lovat att avslöja ”något stort”.

— Ni kommer höra talet, och sedan kommer ni få se vad som händer direkt efter talet, sa han nyligen på en presskonferens.

Trump har på senare tid tagit striden mot Demokraterna om att få finansiera sin mur mot Mexiko, vilken är tänkt att hindra inflödet av illegala invandrare, droger och vapen.

Många har spekulerat kring att Trump därför kommer att utlysa undantagstillstånd kring gränsen, något som skulle ge honom befogenhet att besluta om murens finansiering helt utan kongressens medgivande.

Många republikaner har dock varnat Trump för att ett sådant förfarande skulle sätta ett farligt prejudikat, då en eventuell framtida demokratisk president skulle kunna använda ett undantagstillstånd för att ohindrat driva igenom sin agenda.

Förra årets ”tal till nationen” blev enligt många bedömare en propagandaseger för Trump då kan kunde peka på de många ekonomiska framgångar som USA sett under hans presidentskap. Många tror att Trump därmed kommer att lägga stor fokus på samma tema även detta år, speciellt med tanke på att ett nytt presidentval väntar 2020.

Trumps tal kommer att sändas live på alla större tv-kanaler i USA. Dessutom kommer Vita huset att livestreama talet via Facebook.

Källa:
Trump håller ödestal – USA håller andan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausDavidJordanGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

han kommer att erkänna att USA har fått kontakt med utomjordingar som är högt civiliserade, och som har erbjudit sig att hjälpa jorden med en slutgiltig lösning på judefrågan kanske?

Jordan
Medlem

tldr: Jews are number one and whites are not a priority.
The moment trump was elected, and I saw his cabinent picks, I knew it was over.
He is a typical neocon, nothing more nothing less.
If you’re interested in american politics, then head over to http://occidentaldissent.com

Grottbjörnen
Medlem

yes, but the positive thing about him is that he openly challenges liberal and globalist interests, even if its too late and not enough it still gives our cause more legitimacy

David
Medlem

Att han konverterar fullt ut till Judendomen?

Klaus
Medlem

Kanske, men det verkligt stora är att Tysklands occupation ska sluta, ”hets mot golkgrupp” (Volksverhetzung) slopas och politiska fångar (Alfed Schaefer m.fl.) ska friges. Och sanningen att det inte fanns gaskammare i Auschwitz.