Donald Trump hotar att stänga ner sociala medier efter Twitters ”faktagranskning”

UTRIKES. USA:s president Donald Trump hotar att stänga ner sociala medier efter att två av hans inlägg på Twitter markerats som ”ogrundade påståenden”. 

USA:s president Donald Trump. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0) .

Under tisdagen publicerade USA:s president Donald Trump två inlägg på Twitter där han menar att användandet av poströster kommer att leda till valfusk. Dessa två tweets har nu markerats av Twitter med en länk med titeln ”Läs fakta om poströster”, (Get the facts about mail-in ballots). Länken leder till en sida där man kan se den information Twitter har verifierat.

Trump menar i sina inlägg att användandet av poströster otvivelaktigt kommer att leda till valfusk. Vidare tror han att röstsedlar kan bli stulna från postlådor, att falska röstsedlar kommer att användas och att statsanställda kommer att påverka folk i vem de röstar på.

På onsdagen svarade Trump på Twitters tilltag med två nya inlägg. Enligt presidenten känner republikaner att sociala medier försöker tysta konservativa röster och att sociala medier därför kan komma att regleras eller stängas ned helt och hållet.

”Vi såg vad de försökte göra, och misslyckades med, 2016. Vi kan inte låta en mer sofistikerad version av detta hända igen”, skriver Trump. Han understryker ännu en gång sin åsikt om att poströster kommer att leda till ”fusk, förfalskning och stulna röstsedlar”. Dessutom uppmanar han sociala medier i allmänhet att ”skärpa till sig”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • David says:

  Har svårt att se det hända. Enda anledningen till att han skulle stänga ner det vore om det ersattes med ett ännu värre typ Skynet.

 • Harald says:

  Trump e dum i huvet. Han har bara blivit sur för att några kommunister som jobbar som ”oberoende ” faktagranskare har flaggat ett inlägg och sen tagit sig nåra supar för mycket och skrivit arga saker. Han tänkte ge CNN sändningsförbud också. Hur blev det med det? Klart han inte stänger judiskt ägda sociala medier. Dom bestämmer över honom. Lika trovärdig som Vänsterpartiet.

 • Klaus says:

  Trump utpressas som många andra politiker, kanske även Bill Gates, eller är foton på twitter fake?
  https://mobile.twitter.com/77ratride/status/1265856151410880512

  • Klaus says:

   Varför inväntar kommentaren moderering? Kommentera!

  • Child-Of-God says:

   Ja världens ledare lär nog ha fullt av satanister bland sig som försöker dra i trådarna. Hot och mutor är den falska profetens melodi så framtiden för ett land vars högsta höns svär en ed intill döden framför kamerorna, ”art aldrig nånsin kritisera den falska profetens vanföreställning”, lät få stå oviss ett bra tag framöver. För svårt är det att föreställa sig att de ska förbjuda Satans aborter så vi kan räkna med Guds beskydd!

   Ang. meddelanden som inte kommer fram så gissar jag att det har att göra med länkar.


 • Lämna ett svar