Donald Trump: ”Federal Reserve är vårt största hot”

USA. I ett kontroversiellt uttalande har USA:s president Donald Trump utnämnt USA:s privatägda centralbank, Federal Reserve, som sitt största hot. Uttalandet fälldes under en intervju med Fox News, och enligt Trump hotar centralbanken USA:s ekonomiska tillväxt.

Under tisdagskvällen svensk tid intervjuades USA:s president Donald Trump i programmet Trish Regan Primetime på Fox Buisness Network. Under intervjun fällde presidenten kontroversiella uttalanden, när han gick till hårt angrepp på den privatägda centralbanken i USA, även kallad Federal Reserve.

Trump menar att centralbanken, som alltså står fullständigt utanför federal kontroll, hotar USA:s ekonomi med alltför snabba räntehöjningar.

— Centralbanken är självständig så jag talar inte med dem. Men jag är inte nöjd med vad de sysslar med eftersom det går för fort, sade Trump.

Det är inte första gången Trump kritiserar centralbanken, även om hans retorik skruvats upp ordentligt de senaste dagarna. Senast i söndags fick Federal Reserve en känga, när Trump intervjuades av CBS 60 Minutes.


Donald Trump vädrar sitt missnöje med USA:s centralbank under en intervju med CBS 60 Minutes.

Att en amerikansk president angriper Federal Reserve anses som oerhört kontroversiellt. I över två decennier har amerikanska presidenter ”respekterat” institutionens självständighet från den federala staten genom att följa en rådande praxis om att avtså från att kommentera eller recensera dess arbete. Detta trots att centralbankens agerande påverkar hela världens ekonomi.

Federal Reserve har en lång historia av att kontrolleras av judar, bland annat genom tidigare ordföranden för banken såsom Yanet Ellen, Ben Bernanke och Alan Greenspan. Många anser dessutom att det är den judiska bankirfamiljen Rothschild som genom ägarskap de facto kontrollerar Federal Reserve. Tidigare i år utsåg dock Trump icke-juden Jerome Powell till ny ordförande för centralbanken.

Yanet Ellen kritisk
Den tidigare Federal Reserve-ordföranden, judinnan Janet Yellen, är stark kritisk till att Trump lägger sig i centralbankens arbete. Detta då hon menar att hans kommentarer hotar bankens självständighet.

— Det är inte önskvärt att en president kommenterar centralbankens arbete så explicit, säger Yellen i en kommentar.

— Att politisera och underminera den [Federal Reserve. reds. anm.] är något som i grund och botten skadar banken och den finansiella stabiliteten. […] Uppenbarligen kan en president yttra sig och säga sin mening om dess policy ifall han väljer att göra det. Det finns ingen lag som förbjuder det, men jag tycker inte att det är klokt, fortsätter den tidigare centralbanksbossen.

John F. Kennedy vs. Federal Reserve
Den sista presidenten som gick emot den amerikanska centralbanken var John F. Kennedy, som genom att 1963 utfärda den exekutiva presidentordern 11110 (Executive Order 11110) kraftigt ville försvaga bankens ställning gentemot den federala staten. Ordern gav den federala staten rätt att återigen skapa pengar – med silver som täckning – utan att behöva gå genom Federal Reserve.

Innan John F. Kennedy mördades 1963 tog han krafttag gentemot Federal Reserves monopol på att skapa välstånd i USA.

Han lät dessutom USA:s skattemyndighet påbörja tryckandet av nya pengar som var räntefria, till skillnad från Federal Reserves pengar som var utfärdade privat och bundna till en ränta för den amerikanska staten och därmed befolkningen.

Detta eliminerade tillfälligt den privatägda centralbankens monopol på att skapa pengar i USA, som man haft sedan 1913. Kennedy mördades dock strax efteråt, varpå alla sedlar återkallades och Executive Order 11110 ignorerades, trots att ordern aldrig upphävdes rent formellt.

Källor:
Trump Says Federal Reserve Rate Hikes Are His ‘Biggest Threat’
JFK Vs The Federal Reserve
Chair of the Federal Reserve

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
AndreWolfgangSverkerGrottbjörnenKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Det är nog bara ett utspel utan substans. De håller ihop på ett eller annat sätt.

Fredrika
Medlem

Vilken antisemit Trump är! Kritiserar deras centralbank! Nu blir inte ADL och SPLC glada. Årerets antisemitiska utspel!

De kommer att ge ”Yellen” allt sitt stöd. Och George Soros kommer att betala fler Left-overs att ge sig på presidenten och hans administration.

Fungerar inte afrikansk svart magi fungerar säkert talmudisk dito. Snart fredag. Ska Chabad luba-witch tända några offerljus, måntro?

Caesar-Aurelius
Medlem

Nu ligger Trump risigt till. Ingen president som försökt sig på att återigen skapa egna pengar har överlevt presidentmandatet hela tiden ut.

Christian Hamilton
Medlem

Du har helt rätt, samtliga presidenter som agerat emot Federal Reserve (som inte alls är federal eller statligt anknuten på något vis) har blivit mördade. Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley och John F Kennedy var samtliga emot Federal Reserve, En hel del andra presidenter var också emot ”the Fed” och innan sionistiska intressen totalt tog över the Fed (innan 1913) stoppade eller förhindrade faktiskt några denna privata maktorganisation.

Tobias
Medlem

Det är inte önskvärt att ha judar i Norden, Europa eller USA heller,så packar ert skit och kryp tillbaka till era grottor igen,där parasiter som ni hör hemma!
För ett koscher fritt Norden/Europa!
HS

Anders Jonsson
Medlem

Federal Reserve är en av de viktigaste fundamenten för JUDISK makt. Trump börjar gå på minerad mark. Mycket bra uttalande av honom. För detta förtjänar han stöd och uppmuntran. Intressant att följa detta framöver.

Karl-Путин A
Medlem

Det börjar se mörkt, eller ljust ut för USA, beroende på hur man vill se det.

Aggressionskrigen mot arabländer som Libyen, Irak och nu senast Syrien hade sin grund i att dessa länder + Iran hade planerat att sluta handla olja i dollar till förmån för guld eller €uro.

Trumps aggressiva handelskrig och sanktioner mot bla Ryssland har fått till följd att ÄNNU fler länder nu dumpar dollarn som betalningsmedel och detta kommer i slutändan att slå tillbaka mycket hårt på USA.

Trumps vendetta mot FED kommer att påskynda USAs förfall, vilket bara kan ha positiva effekter för hela världen.

Grottbjörnen
Medlem

Både Abe Lincoln och Kennedy blev mördade när de kritiserade den väl?
Menar han allvar eller är det personlighetsklyvningen som spökar igen?

Sverker
Medlem

Detta är närmast ett episkt agerande! Att USAs ekonomi kommer att dyka är en tidsfråga. Då är det suverän taktik att i ett tidigt skede skylla på FED, som kommer att få skulden. Det är ju deras fel på riktigt, men det fattar inte vanligt folk, så därför närmast bokstaverar Trump att det är FEDs fel att det kommer att gå åt skogen, vilket han vet att det gör. Juden kan ju inte göra något åt det hela(patetiska uttalanden av jude-Yellen är verkningslösa), utan kommer till slut att få strålkastaren på sig :-) I den verkliga världen med den verkliga… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Det var intressant information om Andrew Jackson och DT.

Wolfgang
Medlem

Det är kommentarer som denna som skänker en gnutta hopp på Donald Trump. Frågan är dock om han talar falskt för att behålla lojaliteten från sina anhängare i Alt Right eller om han vet precis vad han antyder och menar det. Hoppas han agerar på sina ord för en gång skull men jag tvivlar.

Andre
Medlem

Misstänker ju att det kan vara nåt nytt trick på gång.
Steg mot världsvaluta?
Så här sa han för nåt år sen
https://www.youtube.com/watch?v=ubdGL0pPcwg