Donald Trump får grönt ljus för sitt inreseförbud

UTRIKES. Högsta domstolen i USA har gett grönt ljus för president Donald Trumps regerings inreseförbud. Tidigare har förbudet stoppats av lägre instanser.

Högsta domstolen i USA har beslutat att bevilja Donald Trump och hans regering det inreseförbud de presenterade strax efter att Trump valdes till president. Fram tills nu har lägre instanser stoppat planen i väntan på en mer genomgående rättslig prövning.

Inreseförbudet gäller sex länder där en majoritet av befolkningen är muslimer från Tchad, Iran, Libyen, Syrien, Jemen och Somalia. Det gäller också nordkoreaner och vissa venezuelanska regeringsföreträdare.

Det är en omarbetad version av inreseförbudet, det tredje i ordningen, som för tillfället fått grönt ljus av Högsta domstolen, som ännu inte tagit ställning till huruvida inreseförbudet är lagligt i alla delar men de har beslutat att tillåta förbudet under tiden som prövningen pågår.

Just nu pågår förhandlingar i två underinstanser, som med största sannolikhet kommer att överklaga inreseförbudet till Högsta domstolen, oavsett vad de kommer fram till.

När Trump den 24 september offentliggjorde det nuvarande förbudet hänvisade han till landets säkerhet, något som hans kritiker inte trodde på och anklagade Trumps inreseförbud för att vara ett sätt att diskriminera muslimer på.

Källa:
Grönt ljus för Trumps inreseförbud

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlCaesar-Aureliusaar88 Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
aar88
Medlem
aar88

Anti-axelmakterna 2.0-reseförbud alltså.

Caesar-Aurelius
Medlem

Alltid en början!

Hur blir det med försvarsmuren, kan man hoppas på att den börjar byggas nu?

Karl-Путин A
Medlem

Bara en rökridå för att dölja att han nu beslutat att flytta Israels ambassad till Jerusalem, som därmed får status av judisk huvudstad.