Domstol i Frankfurt: Kuwait Airways behöver inte tillåta israeliska passagerare på sina flyg

TYSKLAND. En tysk domstol har beslutat att Kuwait Airways inte behöver tillåta israeliska passagerare ombord på sina flyg.

Delstatsdomstolen i Frankfurt har behandlat en stämning från en israelisk medborgare efter att denne nekats flyga med Kuwait Airways. Nu har delstatsdomstolen i Frankfurt fattat beslutet att det kuwaitiska flygbolaget Kuwait Airways inte behöver tillåta israeliska passagerare ombord på sina flyg. Detta då flygbolaget, i sitt hemland, skulle bryta mot lokala lagar och riskera juridiska repressalier då Kuwait är i officiell bojkott av Israel.

Rättegången ägde rum då en israelisk medborgare som studerar i Tyskland stämde flygbolaget efter att han inte tillåtits ombord ett flyg till Bangkok i Thailand med en mellanlandning i Kuwait. Flygbolaget erbjöd dock israelen ett annat flyg med ett annat bolag som kompensation, något som han vägrade att ta emot.

Det judiska centralrådet i Tyskland har dock riktat stark kritik mot domstolsbeslutet. Centralrådet anser att det är ”outhärdligt att ett bolag som opererar utifrån djupt antisemitiska lagar tillåts vara aktiv i Tyskland”.

Källa:
German Court: Kuwait Airways Can Refuse Israeli Passengers

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments