Dömd Kungälvsterrorist tillbaka i Sverige

INRIKES. Den svenske medborgaren Mirsad Bektašević dömdes för tre år sedan för terrorbrott i Grekland. Nu är han frisläppt och är tillbaka i Sverige.

Mirsad Bektašević bodde tidigare i Kungälv och har varit skriven på samma adress som den ökände och numera avledine IS-medlemmen Michael Skråmo. 2005 dömdes han för förberedelse till terrorbrott efter att brittisk säkerhetstjänst hittade sprängmedel i hans lägenhet under en razzia. För detta fick han 15 års fängelse, men frigavs efter åtta.

2017 dömdes han återigen, denna gång i Grekland, för medlemskap i en terrororganisation tillsammans med en annan person från Sverige, nämligen Amer al-Hasan. Hans ursprungliga straff på femton års fängelse sänktes till nio år. Av oklara anledningar har han dock nyligen frigivits från det grekiska fängelset och är enligt uppgifter från UD tillbaka i Sverige.

Amer al-Hasan frigavs före Bektašević och har redan hunnit anordna en demonstration i Stockholm, till förmån för islamistledare som gripits och frihetsberövats av Säpo under de senaste veckorna.

Källa:
Ytterligare en terrordömd tillbaka i Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
UlfrikLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Välkommen ”hem” din gris, hoppas någon tar ut dig i skogen, skinnflår dig levande och lämnar dig till alla insekters, fåglars och gnagares förtjusning.
Efter att du bombat i politikertäta bostadsområden.
Obs! detta är ingen uppmaning, enbart mina sjuka av multikulturen framkallade drömmar.

Ulfrik
Medlem

Nja det räcker med ett enkelt nackskott.