Dombeslut: Martin Timell frikänns i våldtäktsmålet

INRIKES. Under fredagsförmiddagen stod det klart att ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt som gjordes mot honom i samband med MeToo-kampanjen under hösten 2017.

Efter årtionden som uppskattad programledare och hemmasnickare gjorde MeToo-kampanjen Martin Timell arbetslös över en natt.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell hamnade i blåsväder efter att anklagelser om att han ska förgripit sig på en kvinna i en badtunna under en privat fest på sitt landställe år 2008. Anklagelserna kom i samband med #metoo-rörelsens start under hösten 2017.

Anklagelserna resulterade i att Timell polisanmäldes och en förundersökning gällande våldtäkt inleddes som sedermera kom att leda till att åtal väcktes mot TV4-profilen. Timell togs även ur tjänst och fick alla sina program strukna ur TV-tablån.

Timell har under hela rättsprocessens gång nekat till brott och klockan 11.00 under fredagen avkunnade Attunda tingsrätt domen i Timell-fallet. I domen står det klart att Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt. På tingsrättens hemsida står följande:

Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat mål där en TV-profil åtalats för våldtäkt. Den påstådda våldtäkten ska ha skett på en fest år 2008 där många personer deltog.

Åtalet har ogillats, vilket innebär att TV-profilen har frikänts. Av domen framgår att tingsrätten anser att den bevisning som har lagts fram från åklagarens sida inte är tillräckligt robust för en fällande dom.

Chefsrådmannen Klas Reinholdsson kommenterar domen:

— I målet finns särskilda svårigheter. En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt.

Martin Timell har ännu inte kommenterat den friande domen och i skrivande stund är det ännu oklart om målsäganden kommer att överklaga tingsrättens beslut.

En avgörande anledning till den friande domen är att många av vittnesmålen har ändrats i viktiga hänseenden mellan vad vittnena sa i polisförhören och vad de sa inför rätten.

Källa:
Attunda TR B11119-17 Dom 2018-06-08
Tingsrätten meddelar frikännande dom i målet med en TV-profil

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Man undrar om alla de feminister som hoppat på honom i antivita hatdrev kommer be om ursäkt för hur de framställt honom? Och kanske i alla fall nämna något av allt det somalier gör mot svenska kvinnor?

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  _DH_

Nej. De kommer yla om att domen är felaktig.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

”#METOO För kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”.

Här har i alla fall EN kvinna lyckats – att förstöra livet för en svensk familj.

Gustav
Nybörjare
Gustav
2 år sedan

Tror inte att någon metoo kampanj i världen kan knäcka denna människa, han verkar alltid haft ett uppblåst ego, till nackdel och nu till fördel.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

Kan inte NTV ta till sig Timell? han och Emil kan väl ha nåt svarvningsinslag ihop?

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Det har varit en ren häxprocess mot Timell påeldad av bitterhäxorna i #MeToo. Han har inte ens varit misstänkt för våldtäkt, utan för sexuellt ofredande, men eftersom den brottsrubriceringen är preskriberad valde man att åtala honom för våldtäkt istället.

Snacka om att hantera svenskens skattepengar på ett ansvarsfullt sätt.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl A

Ja. Vi har numera en stor andel kvinnor i landet som är helt körda i skallen. Tyvärr låter svenska män dessa damer få alldeles för mycket makt. Behandla dem istället som luft.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Ljugbruden hade med sin sambo till fyllefesten – och han gjorde inget åt den så kallade våldtäkten. Någon som sett hur stor Timell är? 60 kg max. Så, antingen är sambon den klenaste lilla mesen i ett par skor eller så ljuger bimbon. Hon vittnar själv att fingerpullningen pågick i 30 sekunder! Trettio sekunder! Hela händelseförloppet, från det att hon gav Karin Mannerstål tändaren till dess att penetrationen upphörde tog kanske tjugo-trettio sekunder. Trettio sekunder! Håll andan så vet du hur lång tid det faktiskt är. Och ingen märkte något trots att ”5-10” personer badade i tunnan. Vilken rövarhistoria. Rent… Läs mer »

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan

30 sek??? Hahaha hon gillade det.

Oscar Persson
Nybörjare
Oscar Persson
2 år sedan

Apropå polisförhör, ”En avgörande anledning till den friande domen är att många av vittnesmålen har ändrats i viktiga hänseenden mellan vad vittnena sa i polisförhören och vad de sa inför rätten.” Bevisar än en gång hur viktigt det är att ALDRIG tala med snuten. Har man något att säga så ska man göra det i rätten och ENDAST i rätten! Dessutom så kan det man säger hos snuten lätt manipuleras, så att det i slutändan blir skiljaktigheter mellan vad polisen påstår att man sagt och vad man säger i rätten, även om man gjort samma uttalanden hos både polisen och… Läs mer »