Dokumentär: Smartphone avslöjar IS-änkans hemliga liv

DOKUMENTÄR. När tunisiskan Omaima Abdi återvände till Tyskland gjorde hon allt för att dölja sitt liv och sina två äktenskap i Islamiska statens Syrien. Men med hjälp av innehållet i hennes smartphone har journalisten Jenan Moussa kunnat producera en avslöjande dokumentär om hennes liv som jihadisthustru.

IS-änkan Omaima Abdis telefon är full med familjebilder från jihadets Syrien.

Omaima Abdi reste med sina barn från Tyskland till Syrien under tiden som Islamiska staten upprättat sitt kalifat i landet. På plats hann hon vara gift med två av Tysklands mest ökända IS-jihadister. Men när make nummer två – den tidigare gangsterrapparen Denis ”Deso Dogg” Cuspert – avled lyckades hon obemärkt ta sig tillbaka till Tyskland där hon nu lever ett till synes sekulariserat och stillsamt liv.

Journalisten Jenan Moussa från Al Aan TV har dock kommit över innehållet i Abdis telefon och med hjälp av detta kunnat producera en avslöjande dokumentär om hennes liv som jihadisthustru i Islamiska statens Syrien.

Se dokumentären:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

De största bottslingarna i Tyskland är Merkels anti-germanska ockupationsregering som håller gränser öppna, främjar ras- och kulturfrämlingar inklusive islamistiska halshuggakrigare och sprider Talmud-perversiteter med stöd av dumma ”gröna” och kommunister i parlamentet, allihopa förrädare.