Dokumentär: Crime Free Orania

SYDAFRIKA. Nordfront tipsar här om en dokumentär om den lilla sydafrikanska staden Orania, där samtliga av stadens invånare är vita och där kriminaliteten är närmast icke-existerande.

Orania är en mindre sydafrikansk stad vid Orange River i Karoo-regionen i Northern Cape Province. Befolkningen utgjorde 1 500 invånare år 2017 där nästan alla, 97 procent, var vita sydafrikaner av europeisk härkomst, också kallade afrikaaners eller boers.

Syftet med staden är att göra den till en stark bas för vita sydafrikaner i landet och för att bidra till att bevara deras språk, identitet och kultur. Alla som identifierar sig om afrikaaner är välkomna till Orania enligt stadens nätsida. Staden har sin egen flagga, sin egna radiostation och sedan 2004 också sin egen valuta – Ora.

I dokumentären följer man den sydafrikanska filmskaparen Willem Petzer och hans käresta som reser till Orania för att se hur livet i staden faktiskt är.

Se dokumentären nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Olle
Olle
1 år sedan

Det är nästan så att man tror att vita människor skulle vara på att bygga/underhålla ett hälsosamt samhälle…….

André Devecseri
André Devecseri
1 år sedan
Reply to  Olle

Precis, bara nästan. Vi säger så xD

Anders Jonsson
Anders Jonsson
1 år sedan

Det är alltså så att vita människor klarar av att leva i fred, frihet och välmående utan negrer eller andra raser?

Men det är väl rasistiskt att skriva så?

Just ja: Jag är ju rasist.

HS!

Klaus
Klaus
1 år sedan

Jag önskar boerna lycka till och framgång, men ett vitt och framgångsrikt land skapar ju tyvärr avund och svartsjuka som vi upplever i Europas marxistiskt (judiskt) styrda länder idag. Före två Boerkrig (1877, 1900) hade boerna egna landsgränser.
Boerna (”Vortrekker”) hade grundad landet Natalia 1839. Men 1843 blev Natalia ockuperat av Rothschilds britter och annekterat. Boerna flydde norrut och grundade Oranjestaten som blev upplöst av Rothschilds britter 1877. Boerna blev minoritet i ett större land.
Det står något intressant om Orania och invasionen till Europa i följande
http://projectnovaeuropa.com/

André Devecseri
André Devecseri
1 år sedan

”97 procent, var vita sydafrikaner av europeisk härkomst, också kallade afrikaaners eller boers”

Bör preciseras att afrikander enbart är en kategori av vita sydafrikaner; den andra är ”engelsmännen”, dvs. vita av brittisk härkomst med engelska som modersmål. Det har ofta förekommit rivaleri grupperna emellan, och än idag kallas ”engelsmännen” för ”soutpiele” (sv: ”saltkukar”) av många afrikander som ett (förvisso ofta inte alltför allvarligt menat) skällsord.