DN:s nya teori: ”Folk är trötta på högerpopulism”

LÖGNPRESSEN. I en DN-ledare signerad Erik Helmerson lanseras teorin om att folk skulle vara ”trötta på högerpopulismen”. Som skäl anger han en rad punkter som gör att han själv ogillar sina politiska motståndare.

Erik Helmerson. Foto: Arild Vågen (CC BY-SA 3.0) .

Erik Helmerson, ledarskribent på den judiskägda tidningen Dagens Nyheter, har fått för sig att folk håller på att tröttna på det han kallar för ”högerpopulism”. Helmerson anser att ”väljarnas kärleksaffär med populismen sakta håller på att svalna” och tillägger att ”nyförälskelsen är definitivt över”.

Istället för att föra fram belägg för sin tes presenterar Helmerson en punktlista över saker som han själv anser är dåligt med den så kallade högerpopulismen. Det handlar om alltifrån att ”högerpopulister” skulle vara grälsjuka till att man endast skulle fokusera på invandring.

Att sverigedemokrater emellanåt gillar inlägg på sociala medier som postats av mer radikala individer har Helmerson också tröttnat på. Liksom att många systemkritiker anser att Ryssland och Vladimir Putin är att föredra framför den västerländska liberaldemokratin.

Han menar också att så kallade högerpopulister sysslar med självömkan. ”Självömkan. Kränktheten. Det eviga ältandet av gamla oförrätter. Oviljan att gå vidare. Få saker är mer irriterande i ett förhållande”, skriver Helmersson.

Men det värsta av allt är enligt Helmerson ”whataboutismen”, eller ”oförmågan att ta ansvar för egna dummerjönserier”. Enligt DN-skribenten har man gjort ”’men du då’ och ’det var faktiskt han som började’ till stor statskonst”. Han erkänner förvisso att detta är frekvent förekommande även inom andra politiska läger, men menar att det faktiskt var de så kallade högerpopulisterna som började.

Det framgår dock inte i ledaren ifall det finns någon folklig förankring i hans klagomål.

Källa:
Erik Helmerson: Därför måste vi göra slut med högerpopulismen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GrottbjörnenDonnieLingonetJ.N.Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Innateus
Gäst
Innateus

Det är ganska naturligt att försöker man tvinga samhället (utan folklig förankring) i t.ex. en starkt liberal, historie-, värde- och naturfientlig riktning, så kommer det förr eller senare en motreaktion. Den högerpopulistiska vågen kommer inte att upphöra förrän de krafter som försöker tvinga samhället i motsatt riktning upphör med detta.

Pierre
Medlem

Sen gick ShabbosHelmerson raka vägen hem till nidbildsPeter och ställde sig på alla fyra i Peters privata lilla syndagoga.

Sverker
Medlem

En förkortad sammanfattning av vad den nyttiga idioten sa: Floskel-floskel, bla-bla-bla. Han kan börja fundera på vart han skall fly. Prova gärna nått sand-arab-neger-land.

J.N.
Medlem

Klart att folk tröttnat på ”högerpopulism”, nu när NS-”populism” är större än på länge. De stora folkliga frågorna numera är: globalism, ras, Illuminati, judefrågan, förintelsen m.fl. ;)

Lingonet
Medlem

Har tröttnat på….
Nu är det nationalsocialism som gäller!

Donnie
Medlem

Jag skulle vilja säga att fler och fler blir trötta på liberalismen , feminismen och hella gay agendan , har märkt att det går lägre och lägre ner i åldrarna .

Grottbjörnen
Medlem

nej vi är trötta på er