DNA-molekylens upptäcktsman vägrar backa i rasfrågan – förlorar sina titlar

VETENSKAP. DNA-molekylens upptäcktsman James Watson har trots flertalet prestigefyllda priser och hederstitlar råkat ut för starka hetskampanjer på grund av sitt framhärdande i att olika raser har olika hög IQ. Nu har han avklätts alla sina hederstitlar som straff för att han vägrar vika sig.

DNA-pionjären James Watson stöttes ut ur forskarvärlden efter kontroversiella uttalanden 2007.

Nobelpristagaren och molekylärbiologen James Watson har återigen hamnat i blåsväder. Redan 2007 fick Watson, som är en av världens främsta genetiker, sparken från Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) i New York, där han arbetade som chef över forskningen. Detta på grund av att han uttalat att det finns mänskliga raser, samt att raser skiljer sig åt när det kommer till intelligens.

Efter sitt avsked från laboratoriet hade han svårt att hitta något arbete och tvingades därför 2014 att som förste nobelpristagare någonsin sälja sitt nobelpris, som han fick 1962 efter att ha upptäckt DNA-molekylens struktur.

Nobelpriset kom dock att återvända till Watson då den uzbekiske miljardären och oligarken Alisher Usmanov kammade hem medaljen under aktionen med syftet att ge tillbaka den till honom.

Nu har Watson återigen hamnat i blåsväder. Denna gång efter att ha stått fast vid sina uttalanden om ras och IQ i en amerikansk dokumentär.

— Jag skulle vilja att mina åsikter hade ändrats, att det fanns ny kunskap som säger att din uppväxt är viktigare än naturen. Men jag har inte sett sådant forskningsresultat. Och det finns en skillnad mellan en genomsnittlig svart och en genomsnittlig vit i iq-tester. Jag skulle säga att skillnaden är genetisk, säger Watson i dokumentären.

Hans uttalande har fått Cold Spting Harbor Labratory att reagera starkt. I ett uttalande bekräftar de att Watson nu tas ifrån alla sina hederstitlar.

”Dr Watsons påståenden är förkastliga, inte stödda på vetenskap och representerar inte på något sätt CSHL, dess styrelse, medlemmar, personal eller studenter. Laboratoriet fördömer missbruket av vetenskap för att rättfärdiga fördomar”, skriver laboratoriet i ett uttalande.

På Twitter kritiseras och hånas nu CSHL för sitt agerande mot Watson:

Enligt tidningen Ny Teknik är Watson dock fortfarande bland annat hedersdoktor vid medicinska fakulteten vid Uppsala universitet.

Källor:
Nobel Prize-winning DNA pioneer stripped of titles for insisting IQ depends on race & genes
James Watson fråntas hederstitlar – efter rasistiska uttalanden

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
1 år sedan

Det synes som att det är något som de som protesterar inte förstår i denna frågan. Är det för dessa har låg IQ?

Lingonet
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Sverker

Tvärtom, de vet precis vad de sysslar med, broder goyim.

_DH_
_DH_
1 år sedan

Mycket vackert att se hur enormt stöd han får i RT:s kommentarsfält. Det visar att även om judarna lyckats förpassa bort rasbiologin från den akademiska världen genom deras intriger, så finns det ordentligt många förståndiga människor där ute som fortfarande validerar den genom sitt tänkande. Hade det inte varit för kulturmarxismens tåg genom institutionerna så hade rasbiologin varit en av de viktigaste forskningsområdena i dag. Det finns absolut inget som är av större relevans, den saken är säker. Den avgör ju civilisationens vara eller att inte vara. Negrer kan aldrig upprätthålla en civilisation, än mindre skapa den.

Valhalla
Valhalla
1 år sedan

I Sverige han personer dömts för att de presenterat Watsons forskningsresultat. Sanningen får inte komma fram, någon neger kan känna sig kränkt.

Klaus
Klaus
1 år sedan

Man måste inte vara akademiker för att se att det finns olika raser, men man måste differentiera. Det finns också skillnader (intelligens, mentalitet och utseende) bland vita folk och skillnader bland asiatiska folk, exempelvis: afghaner, japaner, indier, indonesier, judar.