DN: ”Ensamkommande bör få coronaamnesti”

MASSINVASIONEN. Bonniertidningen Dagens Nyheter lobbar nu för att personer som utan asylskäl tagit sig in i vårt land och som omfattas av ”gymnasielagen” ska få ”coronaamnesti” och därigenom permanent få stanna i Sverige.

Afghanaktivisten Fatemeh Khavari är en av de som driver opinion för ensamkommande afghaner i Sverige. Skärmbild: Youtube.

Judiskägda Dagens Nyheter lobbar i en artikel som publicerades på påskafton för att så kallade ”ensamkommande” ska få stanna i vårt land genom något man benämner ”coronaamnesti”.

Begreppet ”ensamkommande” hette från början ”ensamkommande flyktingbarn” men efterhand som svenska folket förstått att de så kallade ”barnen” i de flesta fall är betydligt äldre, i vissa fall upp emot fyrtio år och med riklig ansiktsbehåring och grånande hår, så har uttrycket modifierats till ”ensamkommande unga” eller bara ”ensamkommande”.

DN resonerar i en artikel med rubriken ”Ge de ensamkommande coronaamnesti” kring att människor utan asylskäl och som befinner sig illegalt i vårt land ska få stanna med hänsyn till att de kanske ”fått vänner” eller ”lärt sig svenska”.

Den undermåliga så kallade ”gymnasielagen” har gett drygt 9000 män som befinner sig illegalt i vårt land rätten att stanna för att studera på gymnasiet. Om de inom ett halvår efter studenten fått arbete så får de dessutom permanent uppehållstillstånd men ska i annat fall lämna Sverige.

Gymnasielagen drevs igenom trots att jurister i Lagrådet och många remissinstanser underkände lagförlaget och skrev ”gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. Lagförslaget gick trots allt igenom med stöd från Bilderbergdeltagaren och medlemmen i Trilaterala kommissionen, Annie Lööf (C).

Enligt DN så har ”flera tusen ungdomar” genom gymnasielagen ”trycks in i det svenska systemet från sidan”, exakt på vilket sätt de illegala invandrare som getts möjlighet att både studera och att få permanent uppehållstillstånd ”tryckts in” i vårt land förklaras dock inte närmare.

Tidningen hävdar att de ”första studenterna efter fem år nu närmar sig examen” och att dessa nu genom världspandemin fått sämre förutsättningar att hitta arbete. Därmed måste de illegala männen få en ”generell amnesti”, anser tidningen.

DN betonar i artikeln att ”coronaamnestin” ska vara en engångshändelse med hänsyn till att gymnasielagen är ett ”hafsverk” och att svenska migrationslagar måste vara tydliga så att förutsättningarna inte ska ”förändras radikalt på grund av ett plötsligt fall i ekonomin” samt att det är orättvist att skapa tillfälliga lagstiftningar för specifika grupper.

Men viktigast, anser DN paradoxalt nog, är att man genom coronapandemin och ett plötsligt fall i ekonomin ändå vill skapa en tillfällig lagstiftning för en specifik grupp, och på så sätt ge migranter utan asylskäl rätt att stanna permanent i Sverige. Detta eftersom landet enligt DN ”placerat dessa i en limbo” och att det är svenskarnas uppgift att ”ta dem därifrån”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
3 månader sedan

Invasiva arter skall bekämpas OJ -kom under fel rubrik!

Wäring
Nybörjare
Wäring
3 månader sedan

Det är nog dags för sverigevännerna att ta sig till Mynttorget för att protestera. Vid nästa val röstas det på nya marionetter, Åkesson, Kasselstrand eller uppstickaren Örebropartiet med murarbrodern Springare i ledningen, och så kan maskineriet fortsätta.
Det käbblas i parlamentet mellan partierna vilket lurar i massan att det finns olikheter mellan marionetterna. Samtidigt talar makthavarna öppet om att det finns en global agenda, men det struntar sverigevännerna i då det är mer lockande att ”stoppa islam”.
Tröttsamt!!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
3 månader sedan

Jag har det: Obligatorisk vaccinering av ALLA kommande nymänniskor,
nya som gamla, minst en gång i månaden!
Med tanke på det hälsosamma med vaxxet får väl ordet en mer välgörande klang.

Hanssi
Nybörjare
Hanssi
3 månader sedan

Ensamkommande? Nej! Flyktingar? Nej! Barn? Absolut inte!

Dessa fullvuxna och vapenföra afghaner från Iran är den muslimska invasionens förtrupper. De har icke sällan ingått i shiamuslimska milisgrupper i Iran. Hur kommer det sig att regeringen och Rödskrikan Lööf vill pumpa in dem i vårt land? Jo, de hatar Sverige och vill göra oss etniska svenskar till muslimernas slavar.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
3 månader sedan

Nu ska den här korkade Gymnasielagen börja ge ett utfall på vilka som uppfyller lagens krav för att få uppehållstillstånd. Det verkar som om att det är väldigt många ensamkommande som gett fan i att plugga och gett fan i att skaffa arbete. De räknar kallt med att de blödiga svenskarna, likt DN, ska låta dem stanna ändå. Här måste staten vara tydligt – de som inte fyller lagens krav för uppehållstillstånd – de skall skickas hem utan prutmån. De har fått sin chans, långt större än de kvinnor och barn som sitter fast i Mellersta österns stora läger. Tough… Läs mer »