DN attackerar italiensk public service: ”Sprider lögner om Sverige!”

MEDIA. I en artikel går judiska DN till hårt angrepp mot Italien efter att man sänt ett inslag om Sverige i public service. ”Ingen påstår att migrationsfrågor är enkla att lösa, men uppgifterna i tv-inslaget är helt eller delvis falska och annat är missvisande”, skriver tidningen.

Det italienska statliga tv-bolaget Rais nyhetsprogram Telegiornale 2 sände nyligen ett inslag om Sverige, där man bland annat hävdade att landet har högst antal våldtäkter i Europa, att det finns ett rekordstort antal hemvändande IS-krigare och att det finns 60 ”no go-zoner” som polisen inte har kontroll över.

Detta har fått DN att se rött och i en artikel menar den judiska tidningen att det är lögner. Extra illa tycks det vara att Italiens populäre inrikesminister Matteo Salvini delat inslaget på sin Twitter med orden ”Vi vill inte sluta som Sverige, detta är inte integration! NEJ TILL EURABIEN. Oriana, se på oss där uppifrån”.

Artikeln, som är undertecknad Ossi Carpi och publicerats som på nyhetsplats, hänvisar också till ett ”faktablad” som tagits fram av Utrikesdepartementet för att bemöta exempelvis ungersk nyhetsrapportering om situationen i Sverige.

”Ingen påstår att migrationsfrågor är enkla att lösa, men uppgifterna i tv-inslaget är helt eller delvis falska och annat är missvisande. Liknande nyheter och politiska budskap har spridits förr, bland annat i Ungern inför valet förra året, vilket fått UD låtit publicera ett faktablad om migration, integration och brottslighet i Sverige”, menar DN i sin ”nyhetsrapportering”.

Källa:
Osanningar om Sverige på italiensk tv

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PerAnders JonssonVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

LÖGNER ? DN sprider lögner.

Per
Medlem

Ett bra exempel på ordstävet ”han som sa det han var det”.

Å andra sidan så undrar man vem i hela Hades som ger DN någon som helst legitimitet längre?

Anders Jonsson
Medlem

För JUDARNA som äger och styr över DN är sanning det samma som lögn, och JUDISKA lögner propageras som sanning.

JUDARNA hatar att italienarna berättar sanningen om Sverige.

Bra gjort av statliga italienska TV-bolaget!