DN ansluter sig till Nordfront-teori – lanserar Annie Lööf som statsministerkandidat

POLITIK. I en ledartext skriver Dagens Nyheter att Annie Lööf som statsminister – med Moderaterna och Socialdemokraterna i ryggen – är den bästa lösningen på den kaosartade parlamentariska situationen.

Bilderberggruppen vill se Annie Lööf (C) som Sveriges statsminister. Nu tror även DN att det är ett realistiskt alternativ.

Under förra veckan skrev Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist en artikel där han förutspådde att Annie Lööf i slutändan kan komma att väljas till Sveriges statsminister. Detta eftersom de två blocken i riksdagen inte kan acceptera varandras statsministerkandidater och inte heller ta stöd av SD för att bli större än sina förmenta motståndare. Holmqvist menade att Annie Lööf blir den kompromiss som i slutändan kan accepteras av både Alliansen och Socialdemokraterna för att undvika ett extraval.

LÄS MER: Det parlamentariska kaoset och den (((slutgiltiga lösningen)))

Nu har den judisktägda dagstidningen Dagens Nyheters ledarredaktion publicerat en ledare där man drar precis samma slutsats. Dagens Nyheter menar att Moderaterna och Socialdemokraterna ”har ett särskilt ansvar för att Sverige ska kunna regeras” och att de måste inse att varken Stefan Löfven eller Ulf Kristersson är självklara statsministerkandidater. Detta eftersom de inte kommer att kunna samla en majoritet bakom sig i en statsministeromröstning i riksdagens kammare.

”Socialdemokraternas och Moderaternas storlek ger dem inte rätt till statsministerposten. Men de har en nyckelroll eftersom storleken ger dem goda förutsättningar att blockera en statsminister i första läget och dennes politik i det andra. De två självutnämnda ”statsbärande” partierna har dessutom ett särskilt ansvar att se till att Sverige kan styras”, skriver Dagens Nyheter och påpekar att ett sätt att ta det ansvaret är att bilda regering tillsammans.

Om man inte lyckas reda ut vem av Kristersson eller Löfven som ska få statsministerposten bör man enligt DN istället kunna kompromissa och släppa fram Annie Lööf:

Klarar de två statsbärande partierna inte av att göra upp om regeringsmakten har de ett uppenbart alternativ: Släppa fram Annie Lööf och inta en konstruktiv inställning gentemot en C-ledd ministär.

Man menar att en C-ledd regering som backas av M och S borde tilltala både läger. Förslaget är inte helt olikt Ulf Kristerssons ”3-2-1”-lösning – med andra ord att Moderaterna bildar regering utan samtliga allianspartier – med skillnaden att regeringen får stöd av S istället för SD och att Lööf blir statsminister istället för Kristersson. Samtidigt menar DN att det skulle infria Socialdemokraternas löfte om att inte ge SD inflytande och uppfylla målet om att ”göra slut på den fördummande blockpolitiken”.

I slutändan blir således den Bilderbergkrönta Lööf räddningen för den splittrade riksdagen enligt DN:s analys, även om det inte blir enkelt:

En C-ministär skulle tvingas till tuffa kompromisser med både S och M. Inte minst när det gäller migrationen. Men det har Annie Lööf redan sagt att hon är redo för. Och i ett splittrat parlamentariskt läge där Socialdemokraterna inte är redo för de eftergifter som krävs för en blocköverskridande regering, och de två stora partierna inte gemensamt vill ta ansvar, är Centerledaren en realistisk statsministerkandidat.

Källa:
Ledare: Det finns fler alternativ än Löfven och Kristersson

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PålästChristian HamiltonVictorLingonetRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
André Devecseri
Medlem

Undrar om Bilderbergarna paa riktigt är saa pantade i skallen att de inte inser att hennes statsministerskap skulle utgöra slutet för folkets tilltro till riksdagen. Tänker främst eftersom bara en liten minoritet av väljarna överhuvudtaget önskat att Centern ska regera.

Påläst
Medlem

Annie Rööf är den partiledare som har mest förtroende hos väljarna ,om man nu kan lita på sådana undersökningar.

Karl-Путин A
Medlem

J*vla apcirkus!

Victor
Medlem

Näsapscirkus.

Rokviken
Medlem

DN har skickat sina nyttiga kibbutzniker till Bilderbergmötet och på så vis fått veta ett och annat.

Lingonet
Medlem

Så jäkla uppenbart! Sen lägger man fram motioner serverade av (((dem))) som alla partier, utom sd då kommer att gilla, voila, problem-reaction-solution valet avklarat!
Gå och sätt dig framför sport tv igen svenne, vi har allt under kontroll.

Christian Hamilton
Medlem

Helt rätt Lingonet! När värdegrunden (som kan vara vad som helst) blir omvandlad till politik och sen blir kallad demokrati av folkförrädarna, ja då har vi verkligen en dold diktatur. Folket blir hypnotiserat av det ständiga malandet om värdegrunden som bestämmer vad folk skall tycka för tillfället. Ständigt läggs nya detaljer till som folket tar till sig utan att tänka. Massugestionen är ett vapen i folkförrädarnas arsenal att hålla folket i schack. Sublimt bygger man in rädsla i värdegrunden. Se på alla rabiata främlingsvurmare som skriker och vrålar på gatorna, det är rädsla vi ser i grund och botten. Alla… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Det svenska folket är mer kuvat än Stalins sovjetiska medborgare och detta utan att ett enda nackskott har utdelats i Sverige.

Rokviken
Medlem

Ja, det är helt otroligt!Vad ska vi vänta på? En kraftig detonation som slår ner och förhoppningsvis väcker de som nu sover?