Djurplågeri kriminaliseras i hela USA – 85 år efter Tredje riket

DJURVÄLFÄRD. President Donald Trump har skrivit under lagförslaget Prevention Animal Cruelty and Torture (PACT), som kriminaliserar handlingar av djurplågeri i hela USA.

Lagförslaget, Prevention Animal Cruelty and Torture (PACT) antogs enhälligt i USA:s senat den 5 november efter att ha godkänts i Vita huset i slutet av oktober. Nu har också president Donald Trump skrivit under lagen.

— Att acceptera denna lagstiftning är en stor seger i försöket att stoppa djurplågeri och göra våra samhällen säkrare, sade senator Pat Toomey när förslaget gick igenom i senaten, och fortsatte:

— Bevisen vittnar om att störda individer som skadar djur ofta går vidare till att begå våldshandlingar mot människor. Det är passande att den federala regeringen har hårda lagar och straff för grymhet mot djur.

Den nya djurskyddslagen hyllades också av Kitty Block, ordförande och VD för Humane Society of the United States.

— PACT gör ett ställningstagande om amerikanska värderingar. Djur förtjänar skydd på högsta nivå, fastslog hon i ett yttrande.

— Under decennier har en nationell lag mot djurplågeri varit en dröm för beskyddare av djurens rättigheter. Idag är den en verklighet, sa Block.

Även chefen för Humane Society Legislative Fund, Sara Amundsun, uttryckte sitt hjärtliga stöd för kongressen och presidenten.

Frågan som många ställer sig är varför det har dröjt så länge att få en anständig djurskyddslag på plats i världens mäktigaste och rikaste land. I Tredje riket infördes betydligt mer långtgående djurskyddslagar redan på 1930-talet – för 85 år sedan.

Den första djurskyddslagen i Sverige trädde i kraft den 1 januari 1945 och var kraftigt influerad av Tredje rikets höga etik kring djurs skydd och välfärd.

Källa:
President Trump signs animal cruelty bill into law, making it a federal felony

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Hoppas att denna lagstiftning även inbegriper
halal- och kosherslakt.

Simen
Nybörjare
Simen
8 månader sedan
Reply to  Rokviken

Förbjuda kosherslakt i USA blir nog svårt.
Titta bara på hur Sverigedemokraterna totalt släppt frågan om förbud mot halal och kosher efter att partiet blev infiltrerade..

Roda
Nybörjare
Roda
8 månader sedan
Reply to  Rokviken

Det skulle aldrig sionistmarionetten Donald Trump gå med på.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Roda

Det var ju just det.

Swedes Are White
Nybörjare
Swedes Are White
8 månader sedan

Omskärning av zions gossebarn borde gå under just djurplågeri

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Men det har de ju själva valt.

Harald
Nybörjare
Harald
8 månader sedan

Förbannat bra att ni påpekar att Hitlertyskland var först med djurskyddlagar. Trump är trea på bollen. Kanske dags att återsöka medlemsskap.

Sverker
Nybörjare
Sverker
8 månader sedan

Som vanligt visade Hitler-Tyskland vägen mot ett civiliserat samhälle. Dom visade vägen inom alla områden, men när dom kom till banksystemet, och skapade sina egna räntefria pengar, så slog juden bakut och startade andra världskriget.