Ditresta vänsterextremister bakom upplopp i Grekland

GREKLAND. När det grekiska parlamentet samlades för att rösta kring EU:s nya åtstramningspaket utbröt våldsamma sammandrabbningar i Aten. Bakom våldsamheterna låg enligt uppgift, anarkister och vänsterradikala.

Det var under onsdagens parlamentariska möte i Grekland förra veckan som våldsamheterna urartade i huvudstaden Aten. TV-bilder visar hur människor flyr från kaoset när maskerade demonstranter och kravallpolis drabbar samman. Enligt uppgift ska sammandrabbningarna varit de våldsammaste i Aten på två år.

Enligt uppgifter ska 26 personer blivit gripna i samband med kravallerna. Hälften av dem är enligt uppgift greker utan ditresta demonstranter från bland annat Polen, Tyskland, Frankrike, Australien Holland, Ukraina, Albanien och Italien.

Tolv av de gripna är även misstänkta för skadegörelse av en tunnelbanestation i samband med upploppen. Inga allvarliga personskador ska ha uppstått under kvällen.

Källa:
Gripna demonstranter i Grekland var utlänningar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments