Diakon: Greta Thunberg är Guds profet i vår tid

RELIGION. Signaler kommer nu från Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan att Greta Thunberg kan vara Guds dotter. Hennes profetiska förmåga utgörs av att Gud talar genom henne om världens framtid.

Greta Thunberg, ”Guds profet” i Bryssel oktober 2018. Bild: Jan Ainali (CC BY-SA 4.0)

Vi måste lyssna på budskapet från Greta Thunberg. För budskapet kommer från Gud.” Det skriver diakon Anna Ardin från Equmeniakyrkan och miljödiplomeraren i Svenska kyrkan Joakim Kroksson i en debattartikel i Kyrkans Tidning.

Poängen [med att lyssna på Greta] är att vi måste lyssna på budskapet, för budskapet kommer från Gud. Det krävs en radikal omvändelse till ett fossilfritt liv och samhälle.

Enligt Anna Ardin är Greta Thunberg fullt jämförbar med Bibelns profeter. De gamla profeterna använde en liknande profetisk strategi som hon, skriver Ardin. Profeternas strategier utgörs av sex faktorer:

  1. Bejaka din kallelse
  2. Lyssna på Guds röst och var öppen för Sanningen
  3. Tala om den hårda verkligheten för folk och makthavare
  4. Predika omvändelse och visa hoppet
  5. Lev som du lär
  6. Ge inte upp

Eftersom Greta Thunberg använder sig av samtliga dessa faktorer är hon Guds profet, skriver Ardin.

Thunberg har enligt Ardin insett att något radikalt måste ske, att folket är på fel väg. Hon predikar omvändelse och förklarar samtidigt konkret vad människor behöver göra. Hon kommer inte med enkla lösningar, och hon vill väcka mänskligheten, noterar Ardin.

— Jag vill inte att ni ska känna er hoppfulla. Jag vill att ni ska ha panik, sade Greta Thunberg vid mötet på World Economic Forum i Davos i januari.

Thunberg fortsatte sitt tal i Davos med att försöka sprida rädsla.

— Jag vill att ni ska känna den rädsla jag känner varje dag. Jag vill att ni ska agera. Jag vill att ni ska agera som ni skulle göra i en krissituation. Jag vill att ni ska agera som om huset brinner, för det gör det, sade Thunberg i sitt tal.

På frågan från journalister om vad det är hon vill förändra, är svaret: ”Allt!”

Kommentarerna från Kyrkans tidnings läsare är fåtaliga. En läsare anser att det är fel att dra in Greta Thunberg i den bibliska profetvärlden eftersom Greta själv inte hävdat att Gud talar genom henne.

En annan anser att Anna Ardin och Joakim Kroksson har fullkomligt fel:

Greta Thunberg är ingen profet. Istället är hon en liten flicka som skolkar från skolan. Hade hon suttit kvar i skolan hade hon kanske lärt sig lite om klimatets fysik och kemi. Det är inte så lätt! Att följa massrörelser utan kunskap är mycket lättare.

Om Greta Thunberg kommer att få officiell profetisk status i Svenska kyrkan eller i Equmeniakyrkan återstår att se.

Diakon Anna Ardin är också känd för att 2010 ha anmält Julian Assange för våldtäkt. I vad som har varit ett långvarigt och ljusskyggt politiskt spel ska våldtäktsåtalet mot Assange nu åter tas upp.

Källor:
Greta Thunberg är en profet i vår tid
Feel the fear: ‘I want you to panic’: Climate activist Greta Thunberg, 16, lays it on the line for world leaders
Youtube/Guardian News: ’I want you to panic’: 16-year-old issues climate warning at Davos
Greta Thunberg: ‘Everyone and everything needs to change’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Profet eller den nya Messias? Båda begreppen brukar innebära en grym död. Kommer de tokreligiösa att bränna henne på bål eller blir det korsfästning? Nej, jag önskar inte Greta något ont, men båda scenarierna ligger i farans riktning.

Thor
Elit
Thor
1 år sedan

Ävvla tjöt om klimathysterin. Kom att tänka på ett historiskt citat.

” We’ll know our disinformation program is complete, when everything the American public believes is false.” – William Casey CIA Director 1981″

Lotta
Nybörjare
Lotta
1 år sedan

Suck, hur orkar dem med allt trams…

Roda
Nybörjare
Roda
1 år sedan

Alla sex punkter stämmer ju in på Nordiska motståndsrörelsen. – Vi bejakar vår kallelse om att befria vårt folk från den judiska makten – Vi lyssnar på Guds röst om att älska sitt folk och är öppna för sanningen om de krafter som försöker bekämpa det – Vi talar om den hårda verkligheten för folk och makthavare genom offentliga aktioner, demonstrationer och flygbladsutdelningar – Vi predikar omvändelse från den folknedbrytande livsstilen som den judiska makten försöker påtvinga oss och visar att det finns hopp genom att göra motstånd – Vi lever som vi lär genom att ta avstånd från judisk… Läs mer »

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Greta Thunberg är en skolkande skolunge som enbart går globalisternas ärenden och hon och hennes vänsterextrema föräldrar lever gott på detta.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Men VA FAAEN? Är det samma Anna Ardin som ”blev våldtagen” av Julian Assange? http://whitetv.se/en/911/222

Per
Nybörjare
Per
1 år sedan

Med tanke på hur degenererad och totalt politiserad till propagandamaskin för globalhomo/socialism/kulturmarxism som svenska kyrkan är, lär dom snart peta gud som den patriarkala maktsymbol han är, och utropa S:t Greta till ersättare.