Detonationer skakade Landskrona och Uppsala under morgonen

MÅNGKULTUREN. Två bomber som placerats vid flerfamiljshus sprängdes idag i Uppsala och Landskrona. Båda detonationerna skedde strax före klockan fem på morgonen.

Två detonationer inträffade strax före klockan fem på torsdagsmorgonen. En detonation skedde i Uppsala och den andra i Landskrona.

I stadsdelen Gränby sprängdes en bomb vid ett flerfamiljshus i ett bostadsområde. Ingen skadades vid explosionen som orsakade skador på fasaden och fönster.

— Det ringde jättemånga som hört smällen. Det ligger ju mitt i ett bostadsområde, kommenterade Daniel Wikdahl, RLC-befäl vid polisregion Mitt till SVT.

Även i Landskrona sprängdes en bomb vid ett flerfamiljshus. Explosionen skedde på Hantverkargatan i de östra delarna av staden.

Ingen ska ha kommit till skada vid explosionen som orsakade skador på fasaden.

Nationella bombskyddet har kallats till båda platserna. Polisen har i båda fallen upprättat anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments