Det fria Sverige invigde ”Svenskarnas hus”

INRIKES. Under lördagen invigde föreningen Det fria Sverige ett hus som man samlat ihop pengar till och som ska kallas för Svenskarnas hus. Enligt föreningen är huset det första i raden av många och ligger beläget i Töreboda i Västergötland.


Filmreportage från invigningen av Svenskarnas hus: Palaestra Media.

Allt sedan föreningen Det fria Sverige (DfS) bildades har man varit tydlig med att huvudmålet är att köpa upp fastigheter i Sverige som ska nyttjas av svenskar. Pengarna till fastighetsaffärerna kommer från donationer, och till det första huset samlade man in drygt en miljon kronor i vad som troligtvis är den mest omfattande pengainsamlingen i den nationella rörelsens historia.

Insamlingen stannade dock inte där, DfS uppger att man behöver ytterligare 50 000 kronor i månaden för att ”färdigställa och fortsätta utveckla” huset.

Under lördagen invigdes det första Svenskarnas hus i Töreboda. Klockan 14:00 kunde föreningens ordförande Dan Eriksson hälsa de närvarande välkomna från husets trapp, skriver DfS på sin hemsida.

”Huset är nu invigt, men arbetet är långt ifrån klart. Från och med imorgon (tisdag) håller vi öppet varje vardag mellan 12-16 om du vill komma in och träffa våra företrädare eller kolla i butiken. Varmt välkommen!”, skriver DfS vidare.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraDissidentSverkerFredrikaMartin Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Martin
Medlem

Tror det är bra som fan det där. Behöver jobbas på alla plan. Av alla. På alla sätt som passar var och en.

Fredrika
Medlem

Vad trevligt!

Sverker
Medlem

Måste erkänna att jag inte trodde dom skulle ro detta i land. Bra jobbat. Dags för nästa hus!

Dissident
Medlem

Idéen är ju jättebra med ett Svenskarnas hus / Det Fria Sverige, men låt oss titta på personerna bakom Det Fria Sverige / Motgift: Dan Eriksson Magnus Söderman Robin Holmgren Låt oss rada upp punktmässigt de olika märkliga sakerna och turerna, låt oss påpeka och lägga märke till allt det märkliga, rörande kretsen kring Motgift / Det Fria Sverige. Notera att allting inte nödvändigtvis är i kronologisk ordning: Punkt #1 Magnus Söderman var ju som de flesta känner till, tidigare medlem och aktivist i SMR (Svenska Motståndsrörelsen, som senare bytte namn till nuvarande NMR), och försökte för ett antal år… Läs mer »

Dissident
Medlem

Jag gjorde några viktiga ändringar i den sista punkten, så jag postar här i detta inlägg den sista punkten (dvs den reviderade versionen) igen: Punkt #13 I kretsen kring Dan Eriksson och Magnus Söderman, ingår inte endast den suspekte NATO-drängen Mikael Skillt, utan även den ytterst märkliga figuren Jonas Nilsson (fd Eckeskog), som även varit med i några avsnitt av Motgifts web-tv (den som i videoinslaget av öppnandet av Svenskarna Hus intervjuar Söderman och Eriksson, är just Nilsson, vilket var och en torde höra på rösten). Nilsson och Skillt är för övrigt också vänner sedan minst 15 år tillbaka i… Läs mer »

Dissident
Medlem

Analysen och misstankarna går alltså ut på att Nilsson och Skillt verkade vara ha varit betalda för att ha agerat posterboys vars syfte var att ha försökt starta upp någon slags plastpatriot-rörelse (antirysk, antikommunistisk, avsedd att dra/avleda nationella till att åka och slåss mot Ryssland, Västs nye store Fiende, jämför med karaktären/”fienden” Emanuel Goldstein eller någon av de olika länderna som Oceanien låg i krig med, i Georg Orwells roman 1984). En plastpatriot-rörelsen som dessutom är för mångkultur och i total avsaknad av judiskmakt-kritik / kritik syn på judefrågan. Och därför har de mörkskygga krafterna, och Skillt och Nilsson själva,… Läs mer »

Dissident
Medlem

Ni som läser dessa tre inlägg, får gärna gå in på Flashback (har ni inte konto där, så starta gärna upp ett konto i så fall. Det tar ju inte många minuter), och skriv om det jag precis har beskrivit, och länka till kommentarerna, i trådar som rör Dan Eriksson, Magnus Söderman, Jonas Nilsson, osv, samt även i trådar som rör Motgift, Det Fria Sverige, Palaestra Media, Svegot, osv. Folk måste börja fundera över det som har beskrivits i dessa inlägg. Och för att folk ska börja fundera över dessa förhållanden och märkliga sammanträffanden, så måste dom ju givetvis bli… Läs mer »

Vera
Medlem

Vi MÅSTE komma från Lindholms Furugårds syndromet och försöka sätta ”Schwamm darueber” och inte rota i osämja. NMR har rykte om sig att vara eniga och toleranta mot andra nationella vilket bekräftades av en EXPO journalist till mig med lite avundsjuka för något år sedan i motsats till vänstergrupper. NMR:s väg är rak och trofast mot nationalsocialismen det räcker för oss och låt andra tycka halvvägs – de kommer till oss till slut med ursäkter och insikt om vi bidar tiden.

Dissident
Medlem

Om du hade läst igenom mina kommentarer (jag vet att det är mycket text), så löper konklutionen ut i att dom antagligen är betalda agenter.

Det handlar alltså inte om osämja eller så. Att vara ”eniga” och ”toleranta”, mot personer som uppvisar starka misstankar om att vara betalda agenter i syfte att skapa en kontrollerad opposition, är ju helt uteslutet, om du frågar mig.

I all välmening.

Det är förresten en ära att få ha konverserat med dig Vera. Vi träffades också för ett antal år sedan, och det var en ära då med. :)

Vera
Medlem

Jag nästan är ”fobisk” mot misstankar och antagande beskyllningar. Jag har fått insikt i mellanhavanden mellan Furugård och Lindholm . Vilken tragedi det var att inte dessa båda ledare kunde samsas, någon tredje part som spred infiltration, misstankar och falsk smicker måste ha blivit inskickad för att förstöra den gryende succefulla nationalsocialismen som de båda ledarna tillsammans kunde ha åstadkommit – men splittringen blev en syndrom som fortsatte så fort ett nytt NS parti fick framgång ,så gjordes s. k. kupp efter kupp under alla dessa år med nya splittringar – fick själv under mitt partiledarskap i NRP uppleva det… Läs mer »

Dissident
Medlem

Jag kom på ytterligare en sak: Dan Eriksson, Magnus Söderman, samt Robin Holmgren, och detta ”Svenskarnas hus”, kommer ALDRIG (trots de fagra talen om yttrandefrihet/mötefrihet osv) upplåta (hyra ut) lokalerna i denna kommande ”kedja” av hus, till personer/talare/organisationer/partier (hela poängen med ”Svenskarnas hus” är ju officiellt just att det ska fungera som en motsvarighet till Folkets hus, ifall Folkets hus stadgar faktiskt följdes, dvs att det ska vara öppet för alla och envar att hyra för t ex möten/föreläsningar) som är kritiska till Dan Eriksson / Magnus Söderman / Robin Holmgren. Det Fria Sverige, med dessa herrar i styrelsen, är… Läs mer »

Dissident
Medlem

Jag kom på ytterligare en väldigt märklig sak med Jonas Nilsson (tidigare Eckeskog). I Uppdrag Gransknings dokumentär ”Alternativhögern i Sverige”, som sändes i aug 2018, ( https://www.svtplay.se/video/19094567/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-19-avsnitt-2-1 ) så intervjuades och presenterades (nästan som om dom ”lanserade” honom) Jonas Nilsson som ledaren för någon slags ”våldsgrupp”, och där Nilsson indirekt talar om statskupp. Vem fan sitter och säger öppet/offentligt detta (med tanke på ögonen från SÄPO man skulle få på sig i så fall)? Antingen så är denne Jonas Nilsson en uppmärksamhetssökande mytoman som vill verka tuff, eller, så är han betald av SÄPO (antagligen är han både och?), för… Läs mer »