Det fria Sverige invigde ”Svenskarnas hus”

INRIKES. Under lördagen invigde föreningen Det fria Sverige ett hus som man samlat ihop pengar till och som ska kallas för Svenskarnas hus. Enligt föreningen är huset det första i raden av många och ligger beläget i Töreboda i Västergötland.


Filmreportage från invigningen av Svenskarnas hus: Palaestra Media.

Allt sedan föreningen Det fria Sverige (DfS) bildades har man varit tydlig med att huvudmålet är att köpa upp fastigheter i Sverige som ska nyttjas av svenskar. Pengarna till fastighetsaffärerna kommer från donationer, och till det första huset samlade man in drygt en miljon kronor i vad som troligtvis är den mest omfattande pengainsamlingen i den nationella rörelsens historia.

Insamlingen stannade dock inte där, DfS uppger att man behöver ytterligare 50 000 kronor i månaden för att ”färdigställa och fortsätta utveckla” huset.

Under lördagen invigdes det första Svenskarnas hus i Töreboda. Klockan 14:00 kunde föreningens ordförande Dan Eriksson hälsa de närvarande välkomna från husets trapp, skriver DfS på sin hemsida.

”Huset är nu invigt, men arbetet är långt ifrån klart. Från och med imorgon (tisdag) håller vi öppet varje vardag mellan 12-16 om du vill komma in och träffa våra företrädare eller kolla i butiken. Varmt välkommen!”, skriver DfS vidare.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Martin
Medlem

Tror det är bra som fan det där. Behöver jobbas på alla plan. Av alla. På alla sätt som passar var och en.

Fredrika
Medlem

Vad trevligt!

Sverker
Medlem

Måste erkänna att jag inte trodde dom skulle ro detta i land. Bra jobbat. Dags för nästa hus!