Der Dritte Weg vann två mandat i de tyska lokalvalen!

TYSKLAND. Samtidigt som valet till Europaparlamentet ägde också regionala val rum i Tyskland. Och det blev ett lyckat val för Nordiska motståndsrörelsens samarbetspartner Der Dritte Weg.

Bild från en Der Dritte Weg-demonstration i Plauen förra året. Över tusen personer marscherade under parollen ”Stoppa asyl-översvämningen”.

I Tysklands Europaparlamentsval fick mellanmjölksalternativet Alternativ för Tyskland 11 procent av rösterna. Sämre gick det för de nationella partierna. NPD gick från 1 procent till 0,3 procent och tappar därmed sitt mandat. Die Rechte och Der Dritte Weg fick ännu sämre resultat.

Det socialnationalistiska och nationalrevolutionära partiet Der Dritte Weg valde dock att satsa sina kort på de regionala valen som ägde rum samtidigt. Och det har gett resultat då partiet fått två lokala mandat, båda i Vogtland i mellersta Tyskland.

I Plauen, där Der Dritte Weg har sitt högkvarter och kansli, fick det nationalrevolutionära partiet hela 3,84 procent av rösterna och 3 357 röster totalt, vilket gav ett mandat i stadsfullmäktige. Av 122 kandidater hamnade Der Dritte Wegs representant Tony Gentsch på elfte plats på listan över personröster (1 906 st.). Gentsch är känd som en ledare inom nationalsocialistiska kretsar och har suttit fängslad för sina åsikter.

I Plauens skolval gick det också bra för Der Dritte Weg. Mest anmärkningsvärt var resultatet i gymnasieskolan Friedrich Rückert där partiet fick inte mindre än 11,96 procent av rösterna, vilket var mer än FDP (liberalerna) och Grüne. Gymnasieskolan ligger i anslutning till Der Dritte Wegs högkvarter, rapporterar Der Dritte Weg på sin hemsida.

Vidare kom partiet också in i den större regionen Vogtlandkreis i sitt första val. Där fick Der Dritte Weg 1,7 procent och 5 365 antal röster.

Vogtlandkreis är en Landkreis, motsvarande ungefär landstingen i Sverige, i sydvästra Sachsen. Vogtlandkreis har en befolkningsmängd på 236 000 invånare och centralort är Plauen med 64 000 invånare.

Källa:
„Der III. Weg“ zieht in Stadtrat und Kreistag ein

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
FrekeGunnarKlausFredrikaJimmy Thunlind Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
J.N.
Medlem

Gratulerar! Men det är bara början.

Vera
Medlem

Bra och en trevlig nyhet. Gratuliere Kameraden in Deutschland!!

Hampus
Medlem

Härligt! Grattis till våra kamrater i Tyskland.

Jimmy Thunlind
Redaktör

Stort grattis tyska kamrater! Det gjorde ni bra.

Fredrika
Medlem

Vilken glad och trevlig nyhet!

Klaus
Medlem

Bra resultat för att präsentera sig bättre direkt i den praktiska politiken. Men nu blir Bundesverfassungsschutz (mossaden) ännu mer uppmärksam!
Jag hoppades också att Die Rechte fick mandat i europavalet bara för att Ursula Haverbeck slippar undan 2 år fängelse.
Det finns för många nationella partier i Tyskland. NPD finns det för länge sedan men jag fattade ofta misstanker att röster fördelades hemligt i datorprogrammet på andra partier. Att folk röster på AfD är kanske den fula kompromissen ”för Tyskland men inte igen mot judar” utan bakgrundkunskap om Talmud-judar (Illuminati) och Kalergi-planen.

Gunnar
Medlem

Helt fantastiskt. Hell DDW!

Freke
Medlem

Tyska folksjälen börjar vakna. Ett ljus i mörkret