Dennis Miraballes häktad – två andra extremister försatta på fri fot

VÄSTERÅS. Två av vänsterextremisterna som misstänks ha vandaliserat en nationell kvinnas bostad natten mellan söndag och måndag har redan försatts på fri fot. Den tredje förövaren har dock häktats idag.

vandalism_revolutionarafronten

Natten mellan söndag och måndag fick en kvinnlig medlem i Svenskarnas parti (SvP) sin lägenhet nedklottrad. En granne larmade polisen och polisen grep tre kända vänsterextremister i en bil. I bilen hittade polisen sprayburkar som de anser har använts vid skadegörelsen.

Nick Staffas och Oskar Glad, som tidigare varit medlem i Vänsterpartiet, var två av personerna som greps. De båda försattes snabbt på fri fot av polisen.

Den tredje personen i bilen, Dennis Miraballes, har dock suttit anhållen fram till idag och idag beslutade Västerås tingsrätt att Miraballes ska häktas. Realisten rapporterar följande om Miraballes:

Han häktades i dag misstänkt för två olaga hot, misshandel, grov skadegörelse och ofredande. Han nekar till alla brott utom ofredande.

Miraballes kan nu förbli häktad i två veckor om åklagaren så önskar innan det blir en omhäktningsförhandling ifall åklagaren vill hålla Miraballes häktad ännu längre.

”Fallet Anna”

Anna som är medlem i Svenskarnas parti (SvP) har vid fyra tillfällen fått fönsterrutorna till sin lägenhet sönderslagna och hon har även fått flera bilar vandaliserade. Hon har också blivit slagen med batong en gång.

Bakom attackerna mot Anna och andra nationalister i området ligger Revolutionära fronten (RF), en vänsterextrem grupp som specialiserat sig på politisk terror mot nationalister och andra meningsmotståndare. Många av vänsterextremisterna är kända både av polisen och nationalister.

I november i fjol gjorde polisen ett tillslag mot flera av extremisterna i RF. Vapen och bomber hittades i tillslagen men de flesta extremisterna som greps försattes snabbt på fri fot och kunde fortsätta sin terrorverksamhet.

I början av december upptäckte Anna att flera vänsterextremister befann sig på hennes parkering. Då Anna gick fram till dem uppstod det en ordväxling i vilken Dennis Miraballes hotade henne och uppmanade henne att hoppa av SvP. Kort efter incidenten blev Annas bil vandaliserad.

Den 27 januari i år fick Anna en till bil sönderslagen av vänsterextremisterna och i början av februari blev hennes lägenhet nedklottrad.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om