Dennis Miraballes snart på fri fot

INFORMATION. Vänsterextremisten Dennis Miraballes försätts snart på fri fot.

Miraballes

Den 3 december blir Dennis Miraballes en fri ”man” igen, såvida Kriminalvården inte ändrar sig.

För de som vill hälsa honom välkommen ut kan Nordfront informera om att han avtjänar den sista delen av sitt straff på anstalten Saltvik, som ligger i Härnösand. Han kommer antingen förses med en tågbiljett av Kriminalvården eller bli upphämtad av vänner eller familj.

I april förra året dömde Västmanlands tingsrätt Miraballes till fem månaders fängelse för tre fall av olaga hot, två fall av skadegörelse, ofredande samt brott mot knivlagen. Han var då även åtalad för flera fall av misshandel, olaga hot, skadegörelse samt enstaka fall av försök till mordbrand, stöld och brott mot knivlagen, men tingsrätten friade honom från dessa brott.

Svea hovrätt ändrade dock tingsrättens dom till två års fängelse och dömde även Miraballes för försök till mordbrand samt ytterligare fall av olaga hot och skadegörelse. Vidare ska Miraballes och hans medåtalade betala över 122 000 kronor i skadestånd till ett antal målsäganden enligt hovrättens dom.

Miraballes var aktiv i Revolutionära fronten, en vänsterextrem organisation som trakasserade nationalister. Han har framför allt bott och varit verksam i Mälardalen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om