Den USA-stödda ”oppositionen” i Venezuela använde biståndspengar till lyxliv

UTRIKES. Insamlade biståndspengar till Venezuelas befolkning användes av topparna inom  den USA-stödda ”oppositionen” till lyxliv, med dyra hotell, uteliv och shopping i Colombia. 

USA-lakejen Juan Guaido.

I februari anklagade den USA-stödde Juan Guaidó Venezuelas president Nicholas Maduro för att vägra släppa in humanitärt bistånd till landets behövande befolkning.

Bilderna på lastbilarna vid gränsbron vid den colombianska gränsstaden Cúcuta och konfrontationerna som uppstod kablades ut över hela världen för att svartmåla Maduro.

Nu avslöjar den Miami-baserade, och knappast Madurovänliga, tidningen Panam Post att stora summor av de insamlade biståndspengarna spenderades på helt andra saker – på bland annat oppositionstopparnas lyxliv, med dyra hotell, prostituerade och alkohol.

En stor del av de insamlade pengarna från USA och deras allierade var öronmärkta för att gå till venezuelanska soldater som deserterat från Venezuelas armé.

Genom att överdriva antalet soldater som deserterat och lämna falska uppgifter om hotell som skulle husera desertörerna, samt försök att arrangera falska insamlingsgalor, kunde Kevin Rojas och Rossana Barrera, båda med höga positioner inom Juan Guaidós parti Folkets vilja, förskingra stora summor pengar.

Colombianska myndigheter ska enligt Panam Post ha fattat misstankar efter obetalda hotellräkningar och de båda toppolitikernas lyxliv i Colombia, och uppmärksammat Juan Guaidó om vad som pågick.

Avslöjandet, som också nått internationella medier, skakar nu den USA-stödda oppositionen i Venezuela och Juan Guaidó har tvingats att beordra en utredning mot Kevin Rojas och Rossana Barrera.

Förutom de avsatta pengarna till deserterande soldater är dessutom stora summor pengar, donerade av kändisar i USA – däribland John F Kennedys dotter Caroline Kennedy – helt enkelt försvunna.

Panam Post skriver också att 60 procent av den mat som ska ha donerats av länder till ”oppositionen” som bistånd ska ha lämnats att ruttna.

I februari hävdade flera svenska medier att Venezuelas militär bränt lastbilar med humanitärt bistånd – ett påstående som New York Times senare avslöjade var en bluff. I själva verket var det aktivister från oppositionen som kastat molotov-cocktails mot lastbilarna som fattat eld.

Källa:
Guaido’s Envoys Misappropriate Humanitarian Aid Funds in Colombia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Härligt att sanningen kommer fram. ”Panam Post skriver också att 60 procent av den mat som ska ha donerats av länder till ”oppositionen” som bistånd ska ha lämnats att ruttna.” Väldigt vad (((de))) verkar bry sig om dem då. Skälet till varför de inte tar emot s.k ”humanitärt” bistånd är pga alla vapen och annat dylikt som (((USA))) har försökt att smuggla in i landet som är nödvändiga vid en kupp. USA:s enda intresse är oljan och att installera en sionistvänlig regim, eller nickedocka. Libyen, Irak, Tunisien, Libyen, Egypten, Syrien, Bahrain (((arab spring))). Även Yemen där )))Houthis((( lyckades ta över… Läs mer »

Klaus
Medlem

Det känner vi till i Europa att det finns människor som gör allt för pengar. Många får pengar från George Soros eller det saudiarabiska kungahuset.