Om den nya hierarkin med ”kränkta offer” som härskare

SAMHÄLLE. Nya Dagbladet publicerade idag en intressant krönika om den nya ”jämlika” hierarkin. Tesen är att längst upp finns den vite heterosexuelle mannen som ondskefull förtryckare och under honom olika nivåer av förtryckta grupper som exempelvis icke-vita, homosexuella och kvinnor vilka utgör den nya härskarklassen i dagens samhälle.

race_card

Nya Dagbladet publicerade idag en intressant krönika skriven av Isac Boman där han ger sin syn på den nya ”jämlika” hierarkin. Den franske filosofen Voltaire lär ha sagt att för att ta reda på vem som härskar över en behöver man bara notera vem man inte får kritisera. Vänder man på det hela kan man också ta reda på vem som motarbetas av makten genom att undersöka vem man inte får stödja. Boman skriver bland annat följande:

Om man betraktar fasaden på den nya tidens hierarki står den vite heterosexuelle mannen överst som ondskefull förtryckare. Under honom finns ett sammelsurium av förtryckta grupper, däribland icke-vita, homosexuella och kvinnor. Även om de olika nivåerna i hierarkin inte alltid är direkt uttalade, är det mycket påtagligt när någon bryter mot de ramar som den anger. […]

Ju större offerfaktor, desto större möjligheter har man att undgå kritik och att kritisera andra. Maktpyramidens syfte är med detta att överföra makt från alla som benämns som ”kränkande förtryckare” till de ”kränkta offer” som i verkligheten utgör de nya härskarklasserna.

Denna hierarki är minst lika sträng som historiska hierarkier där kyrkan anklagade kättare exempelvis. Stränga straff i form av stigmatiserande etiketter utdelas till de som motsätter sig den nya makthierarkin, bland dessa återfinns benämningar som extremist, rasist, homofob, islamofob och antisemit med flera. Boman skriver att i vårt sekulariserade samhälle har djävulen ersatts av Adolf Hitler och allt som på något sätt kan antyda sympatier med denne man anses som satanism, vilket ger att den ultimata anklagelsen som kan delas ut till dagens ”kättare” är att benämnas ”nazist”.

Källa:
Jämlikhetens hierarki – Den modernistiska dogmatismen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments