Den mördade journalisten Khashoggi ville starta motståndsrörelse mot Saudiarabien

SAUDIARABIEN. Jamal Khashoggi ska ha velat skapa en motståndsrörelse mot Saudiarabien.

Enligt CNN ville den mördade journalisten Jamal Khashoggi starta en motståndsrörelse mot Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman. I över 400 meddelanden via den sociala plattformen Whatsapp gick Khashoggi till hårda verbala angrepp mot bin Salman.

I dessa meddelanden kallas bin Salman bland annat för ett ”vilddjur” som vill sluka allt som kommer i hans väg, även sina anhängare.

— Ju fler offer han äter, desto fler vill han ha, säger Khashoggi i ett videoklipp.

Meddelandena har skickats till den Montrealbaserade saudiske aktivisten Omar Abdulaziz som tillsammans med Khashoggi hade planerat att bilda en oppositionell ungdomsrörelse. Enligt Abdulaziz blev hans telefon hackad av saudiska myndigheter.

Jamal Khashoggi, som bland annat arbetade för The Washington Post mördades den 2 oktober inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul, Turkiet.

Källa:
CNN: Khashoggi ville starta motståndsrörelse

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Att det har blivit en sån uppståndelse efter att han ofrivilligt kilade vidare beror naturligtvis på att han jobbade för (((vänsterliberal media))).

Den feministiska Löfvenregeringen som valde in Saudiarabien i FNs kvinnokommission lär väl inte protestera, även om de kanske hellre hade sett att det var en kvinnlig journalist på högerkanten som försvann.