Den misstänkte terroristen kräver sunnimuslimsk advokat

TERROR. Den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov kräver att få byta advokat till någon som är sunnimuslim men Stockholms tingsrätt avfärdar kravet.

Terroristen Rakhmat Akilov.

Den 39-årige terroristen Rakhmat Akilov har krävt att få byta ut sin tilldelade advokat Johan Eriksson, med motiveringen att han endast kan företrädas av någon som är sunnimuslim. Men Stockholms tingsrätt som under dagen hållit häktningsförhandlingar mot Akilov avfärdar motiveringen och anser att Eriksson måste fullfölja uppdraget.

Åklagaren Hans Ihrman valde att begära Akilov häktad för dådet under måndagen på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott och mord.

Enligt källor till Aftonbladet ska Akilov ha fortsatt att ta på sig dådet med motiveringen att han ”kört på otrogna” samt att han har agerat på uppdrag av IS i Syrien.

Åklagaren kommer även att ta ställning till om en annan person som sitter frihetsberövad och som har kopplats till dådet ska begäras häktad senast på onsdag klockan 12.

Källor:
Akilov begärde sunnimuslimsk försvarare
Sökte skydd i Sverige – uppgav att han jagades för terrorism

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om