Den globala skuldsättningen slår nytt rekord

FINANS. Den globala skuldsättningen har uppnått en rekordhög nivå och är nu på 184 biljoner dollar eller ca 1 660 biljoner kronor. USA, Kina och Japan är de tre största låntagarna.

Världens totala skuldsättning har uppnått en rekordhög nivå på 184 biljoner dollar, motsvarande ca 1 660 biljoner kronor, vilket skulle ge en skuldsättning på över 86 000 dollar per person, enligt Internationella valutafonden. USA, Kina och Japan är de tre största låntagarna och deras lån står för mer än hälften av den globala skuldsättningen.

Siffrorna kommer från Internationella valutafondens Global Debt Database där det sedan 50-talet förts statistik på den offentliga och privata skuldsättningen för 190 länder.

Den totala skuldsättningen i världen är ekvivalent med 225 procent av världens bruttonationalprodukt.

Källa:
Global debt hits all-time high of $184,000,000,000,000

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Harald BafastPeterKlausSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

I förstående tycker man såklart att detta är ohållbart och att hela det finansiella systemet kraschar snart, vilket vi eftersträvar, för att bli kvitt (((bankparasiterna))). Men tyvärr! Vad det betyder på riktigt är att mänskligheten i evighet är försatt i skuld. Att den här s.k skulden växer upp till oändligheten är ju inget som betyder något negativt för (((bankirerna))). Det globala banksystemet kommer ju inte att gå i konkurs, om nu nån tror det. I deras perversa räkenskaper, så betyder det att ju större skulden är, ju mer och längre är vi förslavade, alltså toppen för dom! För oss betyder… Läs mer »

Klaus
Medlem

De rikaste måste göra något för att utjämna inflationsförluster. Inflationen är inbyggd i systemet. Ett trick är att göra skulder för att minska skatteskulden. Jag påstår att alla miljonärer och miljardärer ökar förmögenheten med hjälp av skattetricket, exempel Jared Kushner. Bankerna kan göra pengar ur ingenting när de lånar ut pengar som de inte har.
Det är mycket fel med bank-finans-systemet.

Peter
Medlem

Det är här som vår politik måste komma in i bilden, för att avskaffa det korrupta systemet och med det pengar och penningväsende till upprättande av en rättfärdig ordning, ty den situation som nu är av misär och lidande… brister på alla håll och kanter är oacceptabel!

Tors Spjut
Medlem

Skuld = slaveri