Den flerfaldiga mötesstöraren Tess Asplund slog till igen – hamnade på sjukhus efter bråk med polisen

STOCKHOLM. Den ökända mötesstöraren Tess Asplund bekräftar på sin Facebook att hon försökte störa Motståndsrörelsens demonstration i Stockholm i lördags. Denna gång slutade dock försöket med sjukhusvistelse.

Tess Asplund, som även "råkade" befinna sig på Folkets demonstration tillsammans med den ökände vänsterextremisten Dror Feiler tidigare i år.

Tess Asplund, som även ”råkade” befinna sig på Folkets demonstration tillsammans med den ökände vänsterextremisten Dror Feiler tidigare i år.

Tess Asplund blev känd i hela världen när hon hamnade på bild under sitt försök att störa Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge den 1 maj i år. Enligt massmedia ”råkade” hon bara befinna sig i Borlänge och ställde sig helt spontant framför Motståndsrörelsens demonstrationståg medan den svenskfientliga ”tidskriften” Expos fotograf David Lagerlöf av en slump lyckades fånga spektaklet på bild.

Alltsedan Motståndsrörelsen genomförde sin framgångsrika demonstration mot främlingsinvasionen under lördagen har rykten gjort gällande att Tess Asplund befann sig bland de rabiata mötesstörare som bland annat kastade snöbollar på polishästar i sina försök att hindra den tillståndsgivna demonstrationen.

Nu har Asplund själv via sin Facebook bekräftat att hon var på plats och att hon tvingades uppsöka vård efter att ha hamnat i fysisk konfrontation med polisen. Så här skriver hon:

Ja. Det blev SöS för min del. Sitter på akuten och väntar. Ingen större fara. Aggressiv polis som gick bananas och vevade runt med sin batong som träffade min armbåge väldigt hårt så jag behöver nog röntga den. Tråkigt att vissa poliser saknar självbehärskning, då borde de inte vara ute i aktiv tjänst.

Källor:
Maria-Teresa Asplund (Facebook)
Skärmdump av inlägg

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments